Να πώς πρέπει να χτενίζεσαι αν έχεις λιπαρά μαλλιά

Να πώς πρέπει να χτενίζεσαι αν έχεις λιπαρά μαλλιά

Αυτή η τεχνική θα σε σώσει!

Η λιπαρότητα στα μαλλιά είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενοχλητικά και αντιαισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες στην καθημερινότητά τους. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να λούζεσαι και μετά από λίγο να νιώθεις τα μαλλιά σου- και ιδιαίτερα τις ρίζες- βαριές και πολύ λιπαρές. Αντί, λοιπόν, να λούζεσαι ξανά και ξανά μέσα στη μέρα και γενικά να μην αντέχεις χωρίς λούσιμο (η υπερβολή δεν έκανε ποτέ καλό), μπορείς να εφαρμόσεις μια άλλη τεχνική την οποία προτείνει η hair colorist, Cherin Choi.

Η hair expert δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι στο Instagram, το οποίο σου λέει ακριβώς πώς να δώσεις λύση στο πρόβλημα των λιπαρών μαλλιών. Η απάντησή της; Να χτενίζεις τα μαλλιά σου από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η τεχνική έρχεται σε αντίθεση με πολλές συμβουλές ειδικών, οι οποίοι προτείνουν να χτενίζουμε τα μαλλιά μας από τις άκρες προς τα πάνω, αλλά όπως δείχνει η Cherin Choi, αυτή είναι η λύση για να αντιμετωπίσεις τη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Όπως θα δεις στο βίντεο, αφού η Choi ολοκληρώνει το βούρτσισμα με αυτήν τη μέθοδο, τα μαλλιά της δείχνουν πολύ πιο λαμπερά από ό,τι ήταν πριν.

https://www.instagram.com/p/B_K7jd4puoJ

Αυτός ο τρόπος βουρτσίσματος των μαλλιών, που προτείνει η hair colorist, διανέμει τη λιπαρότητα σε όλο το μήκος των μαλλιών. Επίσης, διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα το τριχωτό της κεφαλής να λαμβάνει περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και άρα να βελτιώνεται η ανάπτυξη της τρίχας.

Όπως λέει η hair expert, αυτό το tip δεν πρόκειται να λύσει μόνιμα το πρόβλημα των λιπαρών μαλλιών. Είναι, όμως, μια λύση και ένας τρόπος αντιμετώπισης στην καθημερινότητά σου για να μην ταλαιπωρείσαι και εκνευρίζεσαι με τα μαλλιά. Σίγουρα, συμπληρωματικά θα πρέπει να βρεις μια καλή μάσκα μαλλιών και ένα σαμπουάν ειδικά για τον τύπο των μαλλιών σου. Ειδικότερα, ένα σαμπουάν με σαλικυλικό οξύ ή πίσσα άνθρακα είναι καλές επιλογές για εσένα.

hair

Μια καλή πρακτική θα ήταν να υιοθετήσεις αυτή τη μέθοδο βουρτσίσματος των μαλλιών μέσα στην καθημερινότητά σου, αλλά κυρίως πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ. Αυτό θα βοηθήσει την τόνωση των θυλάκων των τριχών για υγιή ανάπτυξη και θα αποτρέψει το μπέρδεμά τους ή την ταλαιπωρία τους την ώρα που κοιμάσαι.

Προσοχή, όμως! Αυτή η τεχνική ενδείκνυται για ίσια ή κυματιστά μαλλιά. Αν έχεις πολύ σγουρά μαλλιά, θα πρέπει πρώτα να τα χτενίζεις από τις άκρες προς τα πάνω και όχι όταν είναι βρεγμένα. Χτένισε τα σγουρά μαλλιά όταν είναι νωπά, για καλύτερη διαχείριση βάλε ένα leave-in conditioner και άρχισε να τα ξεμπλέκεις από τις άκρες προς τα πάνω.

Για να βουρτσίσεις, όμως, με τον σωστό τρόπο τα μαλλιά σου χρειάζεσαι και τα σωστά εργαλεία. Στην παρακάτω gallery θα ανακαλύψεις τις πιο κατάλληλες βούρτσες για τα μαλλιά σου, οι οποίες- με το σωστό τρόπο χρήσης- θα σου χαρίζουν καθημερινά ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Cover photo: @theknotdr

Διάβασε ακόμα: Mineral VS Χημικό αντηλιακό: Ποια η διαφορά τους και τι πρέπει να προσέξεις