DIY time! Φτιάξε μόνη σου την πιο εύκολη after sun μάσκα για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου

DIY time! Φτιάξε μόνη σου την πιο εύκολη after sun μάσκα για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου

Για άμεση επανόρθωση της τρίχας!

Το καλοκαίρι φέτος μάς επισκέφθηκε πολύ νωρίς, αλλά αυτός είναι ένας υπέροχος λόγος για να είμαστε πιο αισιόδοξες και χαρούμενες εν μέσω της δοκιμασίας που μας έχει βάλει ο κορονοϊός. Καλοκαίρι, λοιπόν, σημαίνει ανεμελιά, παραλία, γαλανά νερά και λαμπερός, καυτός ήλιος. Πολύ ωραία ως εδώ.

Όσα θετικά κι αν έχει, όμως, η καλοκαιρινή περίοδος, έχει και μερικά αρνητικά. Να, για παράδειγμα η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας με αποτέλεσμα αυτά να σπάνε πιο εύκολα, να γίνονται άγρια ή και θαμπά.

Αν θέλεις, βέβαια, μπορείς να τα φροντίσεις και να τα προστατεύσεις φτιάχνοντας τη δική σου after sun μάσκα μαλλιών και χρησιμοποιώντας τη μετά από κάθε εξόρμησή σου στην παραλία.

sunbathing

Τι θα χρειαστείς; Μονάχα 2 υλικά: λάδι καρύδας και ελαιόλαδο. Βάλε ίση ποσότητα των δύο υλικών σε μια κατσαρόλα, ζέστανέ τα για λίγο στο μάτι της κουζίνας, ώστε να είναι χλιαρό το μείγμα και έπειτα άπλωσέ το από τις ρίζες ως τις άκρες. Άσε το να δράσει για 15 ως 30 λεπτά κάνοντας μασάζ στα μαλλιά σου και μετά ξέβγαλε καλά.

Θα δεις τεράστια διαφορά από την πρώτη κιόλας χρήση, γιατί το λάδι καρύδας είναι το απόλυτο φυσικό ενυδατικό συστατικό για μαλλιά, ειδικά για την τρίχα που σπάει ή είναι εύθραυστη!

Καλή επιτυχία!

Διάβασε ακόμα: Να πώς πρέπει να χτενίζεσαι αν έχεις λιπαρά μαλλιά