DIY time: Φτιάξε μόνη σου την τέλεια BB cream για την επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
DIY time: Φτιάξε μόνη σου την τέλεια BB cream για την επιδερμίδα

Για να δημιουργείς ανάλαφρα beauty looks μέσα στο καλοκαίρι.

Η κάλυψη τυχόν ατελειών στην επιδερμίδα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Άλλες νιώθουν ανασφάλεια με το δέρμα τους και βάζουν αρκετή ποσότητα make up για να καλύψουν ό,τι δεν τους αρέσει, άλλες προτιμούν το concealer για να καλύψουν τοπικά κάποια σπυράκια ή μαύρους κύκλους, ενώ πολλά κορίτσια είναι fans της BB cream.

Και εδώ θα σταθούμε σε αυτό το θέμα: στην BB cream. Ίσως και να μην υπάρχει πιο ανάλαφρο, ενυδατικό και φιλικό προς την επιδερμίδα προϊόν από μία BB cream. Είναι το καλλυντικό που δε «βαραίνει» το δέρμα, το κάνει να δείχνει πιο λαμπερό και φρέσκο. Η BB cream είναι η τέλεια λύση για εκείνα τα πρωινά που δε θέλεις να βαφτείς πολύ και να επιβαρύνεις το δέρμα σου, αλλά ταυτόχρονα αναζητάς τη φρεσκάδα της νεανικής επιδερμίδας.

Ήξερες, όμως, ότι μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μια τέλεια BB cream με καλλυντικά που ήδη έχεις στο νεσεσέρ σου; Και μάλιστα, αδιάβροχη. Κι όμως μπορείς και η διαδικασία είναι πανεύκολη και ταχύτατη.

make up

Θα χρειαστείς:

1 κ. γλ. Αντηλιακό

1 κ. γλ. Ενυδατική κρέμα

½ κ. γλ. Αδιάβροχο make up

Εδώ να σου πω ότι μπορείς σε αυτήν τη διαδικασία να χρησιμοποιείς τα δείγματα make up που σου δίνουν στα καταστήματα καλλυντικών. Ειδικά αν κάποιο από αυτά δεν είναι στο χρώμα σου, αναμειγνύοντάς το με τα υπόλοιπα υλικά θα δημιουργήσεις την τέλεια -για σένα- απόχρωση BB cream.

Αν από το μείγμα που φτιάξεις περισσέψει κρέμα, μπορείς να τη βάλεις σε ένα βαζάκι και να την ξαναχρησιμοποιήσεις. Καλό είναι να διατηρήσεις την BB cream μέχρι και την ημερομηνία λήξης του make up σου.

Διάβασε ακόμα: Body care: Τι προϊόν σου ταιριάζει ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου