DIY time! Φτιάξε μία τέλεια μάσκα για να περιποιηθείς τα ξανθά μαλλιά σου

Μαρία Ροδίτη
DIY time! Φτιάξε μία τέλεια μάσκα για να περιποιηθείς τα ξανθά μαλλιά σου

Είναι Κυριακή και πρέπει να φροντίσεις σωστά τον εαυτό σου!

Το ξανθό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο αγαπημένο και ποθητό χρώμα μαλλιών για τον γυναικείο πληθυσμό! Το ίδιο και για μένα που τα τελευταία οκτώ χρόνια είμαι πιστή και αμετανόητη ξανθιά. Όλες, όμως, οι ξανθές γυναίκες -βαμμένες και μη- αντιμετωπίζουμε ένα σύνηθες πρόβλημα κυρίως το καλοκαίρι: τα μαλλιά ξεθωριάζουν ευκολότερα με αποτέλεσμα να χάνεται η λάμψη τους. Ο ήλιος που καίει περισσότερο από ποτέ, αλλά και οι βουτιές μας σε θάλασσα και πισίνα ταλαιπωρούν αρκετά την τρίχα, αλλά και το χρώμα, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να βλέπουμε τα μαλλιά μας να ξεθωριάζουν.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να είμαστε πιστές στη hair routine μας και να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα για τα μαλλιά, τα οποία θα μας χαρίζουν ένα λαμπερό και υγιές αποτέλεσμα, χωρίς καθόλου ξεθώριασμα. Μπορούμε, όμως, παράλληλα να φτιάχνουμε και μόνες μας μάσκες μαλλιών που θα ενυδατώνουν και θα διατηρούν στο έπακρο το λαμπερό, ξανθό χρώμα.

Παρακάτω θα δεις μία πανεύκολη συνταγή με δύο μόνο υλικά για να περιποιηθείς κατάλληλα τα ξανθά μαλλιά σου!

close up photography of citrus 989957

Θα χρειαστείς:

-χυμό ενός λεμονιού

-μία κούπα κρύο χαμομήλι

Τόσο το χαμομήλι όσο και το λεμόνι είναι γνωστά υλικά για τις φωτεινές ιδιότητες, που ενισχύουν πραγματικά τα ξανθά μαλλιά. Ρίξε το μείγμα στα μαλλιά σου και άφησε το για λίγα λεπτά. Έπειτα, ξέπλυνε καλά με σαμπουάν και στη συνέχεια με conditioner για λάμψη μακράς διαρκείας!

Happy Sunday!

Cover photo: @hairby.brittany

Διάβασε ακόμα: 8 beauty μυστικά για να δείχνεις πάντα νεότερη