DIY time: Φτιάξε πανεύκολα το δικό σου άρωμα (video)

Μαρία Ροδίτη
DIY time: Φτιάξε πανεύκολα το δικό σου άρωμα (video)

Θες νότες μέντας, τριαντάφυλλου ή σανδαλόξυλου;

 

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων όσον αφορά το άρωμα. Είναι εκείνοι που επιλέγουν για χρόνια ένα συγκεκριμένο μπουκαλάκι θεωρώντας ότι με αυτό φέρουν την υπογραφή τους όπου κι αν βρίσκονται, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που αρέσκονται να δοκιμάζουν νέες μυρωδιές και να τις εναλλάσσουν ανάλογα με την εποχή ή τη διάθεσή τους.

Είτε ανήκεις στη μία είτε στην άλλη κατηγορία, ένα είναι το σίγουρο: ότι το άρωμα είναι εντελώς προσωπική υπόθεση και ότι δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα σε όλες τις επιδερμίδες. Αν, λοιπόν, αυτήν τη στιγμή αναζητάς το επόμενο άρωμά σου ή σου έχει τελειώσει το signature scent και δεν έχεις προλάβει να το προμηθευτείς, υπάρχει μια άλλη λύση. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου άρωμα με τις μυρωδιές που σε γοητεύουν και ξέρεις ότι ταιριάζουν στο δικό σου δέρμα.

Πώς; Όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, υπάρχουν δύο τρόποι να φτιάξεις μόνη σου ένα άρωμα. Θα χρειαστείς ένα λάδι της επιλογής σου (π.χ. jojoba, καρύδας κλπ.), βότκα και τρία διαφορετικά αιθέρια έλαια. Στη συνέχεια, ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνεις το μείγμα σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι με έμβολο spray. Αποθήκευσε τη συσκευασία σε ένα σκιερό μέρος και χρησιμοποίησε την κολόνια μετά από 48 ώρες,- αφού προσθέσεις αποσταγμένο νερό-, ώστε να έχουν αναμειχθεί ικανοποιητικά τα αρώματα.

Στη δεύτερη μέθοδο η μόνη διαφορά είναι ότι προσθέτεις κερί στο μείγμα δημιουργώντας έτσι ένα άρωμα σε μορφή balm.



Διάβασε ακόμα: 5 μπαχαρικά που πρέπει να προσθέσεις άμεσα στη ρουτίνα ομορφιάς σου