Πώς θα σταματήσεις να τρως τα νύχια σου;

Μαρία Ροδίτη
Πώς θα σταματήσεις να τρως τα νύχια σου;

Μια κακή και αντιαισθητική συνήθεια, που πρέπει να λάβει τέλος!

Τα περιποιημένα νύχια είναι μια όαση για εμάς τις ίδιες, αλλά και για τους γύρω μας. Σκέψου, πόσο όμορφα σχόλια λαμβάνεις όταν έχεις κάνει ένα κομψό μανικιούρ; Το συναίσθημα είναι υπέροχο! Πολλές γυναίκες, όμως, έχουμε την τάση και την κακή συνήθεια να τρώμε τα νύχια μας και να χαλάμε αισθητικά την όψη τους. Κάτι τέτοιο είχα πάθει και εγώ στο παρελθόν.

Ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας έτρωγα συνέχεια τα νύχια μου και μόλις κάποιος μου έλεγε να σταματήσω, εκνευριζόμουν πολύ. Δε θα το κρύψω. Η αλήθεια είναι ότι πολύ αργότερα κατάλαβα πόσο λάθος, βλαβερό και αντιαισθητικό είναι όλο αυτό. Κατ’ αρχάς τρώγοντας συχνά-πυκνά τα νύχια σου μέσα στη μέρα χαλάς την όψη τους, τα γεμίζεις πετσάκια και γενικά η εικόνα τους δεν είναι και η πιο όμορφη που θα μπορούσαν να έχουν. Αν αυτό δε σε πειράζει και πολύ, όμως, βάλε κατά νου κάτι πιο σημαντικό και ουσιαστικό. Σκέψου τα αντικείμενα που αγγίζεις, τις επιφάνειες που πιάνεις και γενικά πόσα πράγματα περνούν καθημερινά από τα χέρια σου. Τα μικρόβια που συσσωρεύονται στα χέρια σου είναι πολλά και με το φάγωμα των νυχιών αυτόματα μπορείς να βλάψεις και τον οργανισμό σου. Όχι και τόσο ασήμαντο, δε νομίζεις;

Αν θέλεις, όμως, μπορείς να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου. Να κάνεις έστω μια προσπάθεια. Όλα τα μυστικά θα τα βρεις στην παρακάτω gallery και εμείς ένα έχουμε να σου πούμε: όπως κάθε κακή συνήθεια, έτσι και αυτή θέλει αρκετή προσπάθεια, για να απαλλαγείς! Ο επιμένων, όμως, πάντα νικά!

Cover photo: @betina_goldstein

Διάβασε ακόμα: Οι celebrities μας δίνουν ιδέες για το απόλυτο χτένισμα του καλοκαιριού