DIY: Η απόλυτη μάσκα χεριών για να αντιμετωπίσεις το σκασμένο δέρμα

Μαρία Ροδίτη
DIY: Η απόλυτη μάσκα χεριών για να αντιμετωπίσεις το σκασμένο δέρμα

Με τα πιο απλά υλικά θα αποκτήσεις και πάλι απαλά και όμορφα χέρια.

Μπορεί τον χειμώνα οι χαμηλές θερμοκρασίες να ξεραίνουν και να ερεθίζουν πολύ το δέρμα μας, όμως κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι. Η πολλή ζέστη σε συνδυασμό με το πλύσιμο των πιάτων, αλλά και το συχνό πλύσιμο των χεριών και τη χρήση αντισηπτικού, που έχουν πλέον γίνει καθημερινότητα για την προστασία από τον Covid-19, ταλαιπωρούν το δέρμα των χεριών με αποτέλεσμα αυτά να είναι άγρια και σκασμένα.

Ναι, μπορεί αμέσως μετά το πλύσιμο ή τη χρήση αντισηπτικού να βάζεις κρέμα χεριών για έξτρα περιποίηση, όμως αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεσαι πιο εντατική φροντίδα, ώστε να μην αντικρίζεις ερεθισμούς, κοκκινίλες και γενικότερα να έχεις ταλαιπωρημένη όψη στο δέρμα σου.

Δε χρειάζεται, όμως, να ξοδευτείς, για να αποκτήσεις κι άλλα προϊόντα περιποίησης. Μπορείς μόνη σου με απλά υλικά να φτιάξεις μια DIY μάσκα στο σπίτι και να φροντίσεις την ερεθισμένη περιοχή.

patates diy maska xeriwn

Θα χρειαστείς:

1 μικρή πατάτα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

Βράσε την πατάτα κανονικά, άσε τη να κρυώσει και λιώσε τη, όπως θα έκανες έναν πουρέ. Ανακάτεψέ τη με το λάδι που θα επιλέξεις και άπλωσε το μείγμα στα χέρια σου. Άσε το να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό. Τόσο το λάδι όσο και η πατάτα έχουν πολλά ενυδατικά συστατικά, που είναι ικανά να ηρεμήσουν και να καταπραΰνουν το ταλαιπωρημένο δέρμα. Εκτός αυτού, η πατάτα έχει και αντιγηραντικές-συσφικτικές ιδιότητες, οπότε η συγκεκριμένη μάσκα είναι μια καλή λύση και ενάντια στην αντιγήρανση.

Extra tip: Μετά τη μάσκα άπλωσε λίγη κρέμα χεριών για ακόμα πιο άμεσα αποτελέσματα.

Διάβασε ακόμα: 5+1 δροσερά μακιγιάζ για τις ατέλειωτες βόλτες στο νησί