Κάηκαν τα χείλη σου από τον ήλιο; Δες τι πρέπει να κάνεις

Μαρία Ροδίτη
Κάηκαν τα χείλη σου από τον ήλιο; Δες τι πρέπει να κάνεις

Ξέρουμε πώς θα αντιμετωπίσεις το έγκαυμα, αλλά και πώς θα προστατευτείς την επόμενη φορά που θα εκτεθείς στον ήλιο.

H χαλάρωση πλάι στο κύμα, η ηλιοθεραπεία και η ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Εκεί, όμως, που αφηνόμαστε, ξεχνιόμαστε και δεν έχουμε καμία σκοτούρα να ταλανίζει το κεφάλι μας, εμφανίζεται ξαφνικά το έγκαυμα. Πόσες φορές δεν έχεις καεί στην πλάτη, γιατί πολύ απλά αφέθηκες, ξεχάστηκες ή σε πήρε ο ύπνος στην ξαπλώστρα και δεν έβαλες αντηλιακό; Ξέρουμε…Πολλές φορές.

Το έγκαυμα στο σώμα είναι επίπονο και είναι και η πιο συνηθισμένη μορφή καψίματος από τον ήλιο. Επειδή αυτό το κομμάτι το έχουμε αναλύσει πολλάκις εδώ, σήμερα θα ασχοληθούμε με το έγκαυμα στα χείλη.

Σου έχουμε «φωνάξει» πολλές φορές μέσα από αυτό το κανάλι επικοινωνίας να μην ξεχνάς τα χείλη σου και το καλοκαίρι. Να τα ενυδατώνεις με lip balm, να κάνεις απολέπιση και ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ. Το αντηλιακό χειλιών είναι τόσο απαραίτητο όσο το αντηλιακό προσώπου και σώματος. Αν το ξεχνάς διαρκώς, μη σου φανεί καθόλου παράξενο που κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι τα χείλη σου έχουν έγκαυμα από τον ήλιο.

kammena xeilia apo ton hlio

Πώς θα το καταλάβεις, θα μας πεις τώρα… Όπως ακριβώς αισθάνεσαι τα χείλη σου να πρήζονται όταν τρως κάτι spicy, έτσι ακριβώς νιώθεις και όταν έχεις καεί στην περιοχή των χειλιών από τον ήλιο. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση, τα χείλη- εκτός από πρησμένα- είναι κόκκινα, μπορεί να εμφανίσουν λευκές φουσκάλες και να πονούν αρκετά. Ειδικά όταν τα αγγίζεις. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν πρέπει να αρχίσεις να σκας τις φουσκάλες. It’s a don’t!! Κι αυτό, γιατί οι φουσκάλες είναι το φυσικό φράγμα του χείλους, ώστε να εμποδιστεί η είσοδος μικροβίων, ενώ το υγρό τους λειτουργεί αποτρεπτικά σε περαιτέρω βλάβη του δέρματος και συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση.

Αν, λοιπόν, αναγνωρίζεις όλα αυτά τα σημάδια και συμπτώματα στα δικά σου χείλη, το πιθανότερο είναι να μην είναι σκασμένα, ούτε να έχουν έρπητα, αλλά να έχεις υποστεί ηλιακό έγκαυμα. Στην παρακάτω gallery, θα μάθεις αναλυτικά πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις, αλλά και πώς θα καταφέρεις να μην υπάρξει επόμενη, επίπονη φορά!

Διάβασε ακόμα: Τέλος το ξανθό! Η Kaia Gerber με νέα μαλλιά σε ένα άκρως ανατρεπτικό χρώμα