Επιλέξτε foundation με τη βοήθεια του make-up artist Γιάννη Σίσκου

Επιλέξτε foundation με τη βοήθεια του make-up artist Γιάννη Σίσκου

Αν ετοιμάζεστε να αγοράσετε καινούριο make-up, τότε ακολουθήστε τις συμβουλές του ειδικού.

Ειδικά στην αλλαγή της εποχής που η απόχρωση της επιδερμίδας αλλάζει λόγω του ήλιου, η επιλογή της σωστής απόχρωσης foundation, πρέπει να γίνεται με προσοχή για να μην φαντάζει ξένο το χρώμα του και το αποτέλεσμα του πάνω στην επιδερμίδα. Φυσικά, η σωστή του χρήση είναι καθοριστικός παράγοντας για το βέλτιστο και φυσικό αποτέλεσμα.

«Η επιλογή του σωστού τόνου του foundation πρέπει να γίνεται σε φυσικό φως» τονίζει ο make-up artist Γιάννης Σίσκος. «Χρησιμοποιούμε μία μικρή ποσότητα foundation και την εφαρμόζουμε σε μια περιοχή του προσώπου. Η αφομοίωση του χρώματος στην επιδερμίδα είναι ένδειξη ότι ο τόνος είναι ο σωστός» διευκρινίζει.

«Για την επιλογή του τόνου του foundation διαλέγουμε μια περιοχή του προσώπου που εκτίθεται στο φως, όπως για παράδειγμα το μέτωπο ή η περιοχή κάτω από τα μήλα. Τα σημεία αυτά έχουν τον φυσικό τόνο που θέλουμε να επιτύχουμε με το foundation» προτείνει ο Γιάννης και συνεχίζει «Αποφεύγουμε τη δοκιμή στην περιοχή του λαιμού ή στο εσωτερικό των καρπών, όπου η επιδερμίδα είναι πολύ ανοιχτότερη».

«Για να εφαρμόσετε σωστά το foundation, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα και ταμπονάρετε πιέζοντας ελαφρά την επιδερμίδα» λέει και εξηγεί «Ταμπονάροντας μπορούμε να 'αφήσουμε' περισσότερο χρώμα στην επιδερμίδα και να επιτύχουμε μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας. Αποφεύγουμε την υπερβολική ποσότητα, γιατί το δέρμα θα δείχνει 'μπουκωμένο'» σημειώνει.