Πώς θα προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Μαρία Ροδίτη
Πώς θα προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Η διαμόρφωση της σωστής skincare routine είναι το «κλειδί» της υπόθεσης.

Η μόλυνση και ρύπανση του περιβάλλοντος είναι όροι που δεν ακούς για πρώτη φορά. Υπάρχουν εδώ και χρόνια και σε συνδυασμό με τις πυρκαγιές που ταλαιπωρούν τον πλανήτη την τελευταία δεκαετία κάνουν την κατάσταση της ατμόσφαιρας ακόμη χειρότερη. Εκτός από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται με αναπνευστικά προβλήματα, αυτή η κατάσταση έχει αντίκτυπο και στην επιδερμίδα μας.

Βλέπεις, η περιβαλλοντική ρύπανση μπορεί να συμβάλει στην ανισορροπία των ελεύθερων ριζών και αντιοξειδωτικών στο σώμα και το αποτέλεσμα είναι το οξειδωτικό στρες. Αυτό, στη συνέχεια, μπορεί να οδηγήσει στη σταδιακή μείωση του κολλαγόνου στην επιδερμίδα και κατ’ επέκταση στην εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι όλο αυτό είναι μια αλυσίδα που καταλήγει στη φθορά της επιδερμίδας μας.

Τώρα, θα μας πεις, «και τι μπορώ να κάνω εγώ με την ατμοσφαιρική ρύπανση»; Πολλά μπορείς να κάνεις. Στο μέτρο του δυνατού, βέβαια. Το πρώτο και βασικό είναι να προσαρμόσεις τη skincare ρουτίνα σου στις… περιβαλλοντικές συνθήκες.

Στην ουσία, όπως θα δεις και στην παρακάτω gallery, υπάρχουν πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθείς στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου, ώστε να γλιτώσεις από τις «επιθέσεις» της ατμόσφαιρας. Από ό,τι καταλαβαίνεις, δεν είναι μόνο ο ήλιος και οι ακτίνες UV από τις οποίες πρέπει να προστατεύεσαι. Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η κακή ποιότητα του αέρα μπορούν να βλάψουν σημαντικά το δέρμα σου. Στο χέρι σου είναι, λοιπόν, να το προστατεύσεις.

Διάβασε ακόμα: New look! Η Έλλη Κοκκίνου μόλις υιοθέτησε το πιο hot κούρεμα της σεζόν

DPG Network