DIY Time! Κάνε beauty cocooning με την τέλεια μάσκα μαλλιών & προσώπου

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Κάνε beauty cocooning με την τέλεια μάσκα μαλλιών & προσώπου

Είναι υπέροχη ιδέα για απόψε το βράδυ που θα μείνεις στο σπίτι!

Ο καιρός από χθες δε μας τα λέει καλά. Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τη Δυτική Ελλάδα και σιγά-σιγά την Αττική με την παραμονή μας στο σπίτι να είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Δεν έχουμε όρεξη να μπούμε σε ταλαιπωρίες, να εγκλωβιστούμε στο αυτοκίνητο και να έρθουμε αντιμέτωπες με πλημμύρες. Απαπα!

Το ότι δε θα βγούμε, όμως, εκτός σπιτιού δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε και καλά! Έχουμε όλο τον χρόνο να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και την εικόνα μας. Πώς; Με μια φανταστική DIY 2 σε 1 μάσκα μαλλιών και προσώπου. Ναι, ναι, κι όμως! Μία μάσκα θα φτιάξεις και θα τη χρησιμοποιήσεις και για το δέρμα και για τα μαλλιά σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 λιωμένη, ώριμη μπανάνα

Μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα

Μισό κουταλάκι κουρκουμά

maska prosopoy malliwn me banana

Πάρε μια ώριμη μπανάνα και λιώσε τη καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα άλλα δύο υλικά, ανακάτεψε καλά και έχεις έτοιμη τη μάσκα σου να την απλώσεις στις άκρες των μαλλιών και σε πρόσωπο, που το έχεις πρώτα πλύνει καλά με το καθαριστικό σου. Άσε τη να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά και τις δύο περιοχές.

Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει και στις δύο περιπτώσεις. Οι μπανάνες είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, βιταμίνες Β6 και C, που συμβάλλουν στην απαλότητα και λάμψη τόσο της επιδερμίδας όσο και των μαλλιών. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο φρούτο «μάχεται» την ακμή και τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αφήνοντας την επιδερμίδα λαμπερή. Όσο για τα μαλλιά, η μπανάνα προλαμβάνει την πιτυρίδα και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής.

diy maska prosopou kai malliwn

Ο κουρκουμάς, με τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση (που κάνει πάρτι αυτήν την εποχή), αλλά να διατηρήσεις πλούσια και δυνατά τα μαλλιά σου. Όσο για το πρόσωπο; Η ουσία κουρκουμίνη, που περιέχει το συγκεκριμένο μπαχαρικό, βοηθά στη μείωση των ρυτίδων, ενώ εξαιτίας της λευκαντικής του δράσης συμβάλλει στη μείωση των μαύρων κύκλων, μαλακώνει το τραχύ δέρμα, χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση στην επιδερμίδα μας.

Τέλος, η μαγειρική σόδα θα συμβάλλει και αυτή στην ενυδάτωση του δέρματος χαρίζοντάς σου απαλή και λεία επιδερμίδα, ενώ θα απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα. Θα βοηθήσει, όμως, και το τριχωτό της κεφαλής να εξισορροπήσει την παραγωγή των φυσικών ελαίων και θα σου χαρίσει ακόμα πιο δυνατά μαλλιά. Δοκίμασε, λοιπόν, αυτήν την πανεύκολη μάσκα και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου…

Διάβασε ακόμα: Πώς θα προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την ατμοσφαιρική ρύπανση;