DIY Time! Ο πιο απλός τρόπος να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στα μάτια

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Ο πιο απλός τρόπος να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στα μάτια

Και τους ερεθισμούς…

Είναι γεγονός ότι θα υπάρξουν και αυτές οι μέρες που θα ξυπνήσουμε και δε θα είμαστε στα καλύτερά μας. Και δεν εννοώ από άποψη διάθεσης. Αναφέρομαι στην εξωτερική εμφάνιση. Πόσες φορές δεν έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι και έχεις δει στον καθρέφτη σου πρησμένα μάτια, μαύρους κύκλους και γενικά μια κατάσταση… που «φωνάζει» βοήθεια;!

Μην ανησυχείς! Δεν είναι περίεργο. Άνθρωπος είσαι κι εσύ και μπορεί να ξενύχτησες βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix ή κάνοντας facetime με την κολλητή σου. Μπορεί και να έκλαιγες ή πολύ απλά να είσαι εξαντλημένη από τη δουλειά. Όλα μέσα στη ζωή είναι.

Το θέμα είναι να δράσεις αμέσως μόλις αντικρίσεις το «πρόβλημα» και όχι, δεν εννοούμε να αρχίσεις να βάζεις τα eye patches το ένα μετά το άλλο ή να ψάχνεις να αγοράσεις θαυματουργές μάσκες ματιών. Μπορείς με απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου να αντιμετωπίσεις τα κουρασμένα μάτια. Σου εξηγούμε αναλυτικά…

prasino tsai

Πρήξιμο στα μάτια

Αν τα μάτια σου κοντεύουν… να «σκάσουν» από το πρήξιμο, μην πανικοβληθείς! Χρησιμοποίησε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών και καφεΐνη, που βοηθούν σημαντικά στη μείωση του πρηξίματος στα μάτια. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις; Βράσε νερό και τοποθέτησε μέσα τα φακελάκια. Περίμενε δύο λεπτά μέχρι να κρυώσουν και βάλε τα στο ψυγείο. Άσε τα εκεί για μισή ώρα και μετά- αφού τα στραγγίξεις καλά- μπορείς να τα βάλεις στα μάτια σου για 15 λεπτά περίπου. Et voila! Είσαι έτοιμη.

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι είναι μάστιγα. Στο λέω εκ πείρας. Είναι εκνευριστικοί, επίμονοι και σπαστικοί. Μπορούν, όμως, να μειωθούν σημαντικά με μαύρο τσάι. Θα ακολουθήσεις ακριβώς την ίδια διαδικασία που σου εξηγήσαμε παραπάνω και… αντίο μαύροι κύκλοι!

hamomili sta matia

Ερεθισμοί στα μάτια

Το χαμομήλι είναι η ιδανική λύση για να αντιμετωπίσεις ερεθισμούς και κοκκινίλες στα μάτια. Περιέχει φλαβονοειδή που συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής, ενώ είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητές του. Χρησιμοποίησέ το όπως ακριβώς και το τσάι.

Διάβασε ακόμα: Το νέο κούρεμα της Ciara θα σε κάνει να ανυπομονείς να ανοίξουν τα κομμωτήρια