Φτιάξε λαχταριστά, χειροποίητα beauty δώρα με έναν κουραμπιέ και ένα μελομακάρονο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Φτιάξε λαχταριστά, χειροποίητα beauty δώρα με έναν κουραμπιέ και ένα μελομακάρονο

Είναι πανεύκολο και λαχταριστό!

Με πολύ μεγάλη χαρά θέλουμε να σου ανακοινώσουμε (σε περίπτωση που δεν μετράς) ότι μένουν μόλις 5 μέρες για τα Χριστούγεννα! Πότε έγινε αυτό ούτε που καταλάβαμε αλλά χαιρόμαστε πάρα πολύ. Κοιτάζουμε λοιπόν τις λίστες μας, τσεκάρουμε τα δώρα μας και σκεφτήκαμε ότι κάτι λείπει φέτος… Έχουμε τόσο χρόνο! Πώς γίνεται να μην φτιάξουμε και από ένα χειροποίητο δωράκι για τους αγαπημένους μας;

xeiropoiita dora

Τα χειροποίητα δώρα άλλωστε είναι πιο ιδιαίτερα και έχουν μεγαλύτερη αξία. Όχι, όχι μην τρομάζεις… Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο master στις χειροτεχνίες για να φτιάξεις αυτά που θα σου πούμε. Είναι τα πιο απλά αλλά λαχταριστά δώρα που μπορείς να φανταστείς και μπορεί να τα φτιάξει ακόμα και ένα μικρό παιδί. Τι θα χρειαστείς; Έναν κουραμπιέ και ένα μελομακάρονο ή μάλλον… υλικά από τις συνταγές τους. Θα σου τα πούμε αναλυτικά. Ας ξεκινήσουμε με τη συνταγή για το lip scrub κουραμπιέ!

sintagi lip scrub kourabies

Άλεσε πολύ καλά τα αμύγδαλα. ΜΗΝ τα κάνεις πούδρα, θέλουμε να έχουν λίγη υφή. Ανάμειξέ τα με τη ζάχαρη και πρόσθεσε τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και πρόσθεσε το λάδι καρύδας. Ανακάτεψε και πάλι καλά, πρόσθεσε τις σταγόνες του λεμονιού και ανακάτεψε μία τελευταία φορά. Το λάδι καρύδας τον χειμώνα γίνεται στερεό και λευκό οπότε μην ανησυχήσεις και το λεμόνι, εκτός από άρωμα στον κουραμπιέ σου, θα λειτουργήσει σαν συντηρητικό. Πάμε τώρα στο lip balm μελομακάρονο.

lip balm melomakarono sintagi

Ανάμειξε καλά τη βαζελίνη με το μέλι ώστε να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα, Πρόσθεσε την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακάτεψε καλά. Ολοκλήρωσε με τον χυμό πορτοκαλιού και ένα τελευταίο, πολύ καλό ανακάτεμα. Το πορτοκάλι δίνει γεύση και άρωμα αλλά λειτουργεί και σαν συντηρητικό. Τώρα μπορείς να μεταφέρεις τα μείγματα σε όμορφα βαζάκια, να φτιάξεις ετικέτες και να δωρίσεις το πιο Χριστουγεννιάτικο σετ περιποίησης χειλιών ever!

Πάτα εδώ για να δεις όλο το 25 Days of Beauty Countdown