DIY Time! Δες πώς θα φτιάξεις την απόλυτη anti-pollution μάσκα προσώπου

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Δες πώς θα φτιάξεις την απόλυτη anti-pollution μάσκα προσώπου

Μία συνταγή ομορφιάς για να προστατεύσεις το δέρμα σου από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι εξωτερικές «επιθέσεις» τις οποίες δέχεται καθημερινά η επιδερμίδα μας είναι πολλές. Μία από αυτές, την οποία συχνά ξεχνάμε, είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση ή αλλιώς το νέφος. Η βρωμιά του περιβάλλοντος, λοιπόν, που εμπεριέχει το διοξείδιο του αζώτου, το μονοξείδιο του άνθρακα, αλλά και τη ρύπανση από τα οχήματα που ειδικά στο αστικό περιβάλλον είναι πάρα πολλά, μπορεί να βλάψει σημαντικά την επιδερμίδα μας.

Μπορεί να καταστρέψει τις πρωτεΐνες, το κολλαγόνο και την ελαστίνη με αποτέλεσμα να εμφανιστούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του όγκου του δέρματος και κατ’ επέκταση σε χαλάρωση, αλλά όχι μόνο… Η περιβαλλοντική ρύπανση είναι ικανή να διαταράξει το μικροβίωμα της επιδερμίδας μας, να την αφυδατώσει και να συμβάλλει στην εμφάνιση ερεθισμών, κοκκινίλων ή κνησμού. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως η έκθεσή σου στον «έξω» κόσμο, οι απλές μετακινήσεις που κάνεις καθημερινά για να πας στη δουλειά σου, στο supermarket, σε μια φίλη σου ή μια βόλτα στη γειτονιά μπορούν να ταλαιπωρήσουν αρκετά το δέρμα σου. Τι πρέπει να κάνεις; Να το προστατεύσεις και να το θωρακίσεις από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

maska prosopou atmosfairiki ripansi

Μία DIY μάσκα προσώπου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να περιποιηθείς σωστά το δέρμα σου, να το καταπραΰνεις από τις εξωτερικές «επιθέσεις» και να το κάνεις πιο ανθεκτικό και, βέβαια, λαμπερό. Δες παρακάτω μια πανεύκολη συνταγή και αυτό το απόγευμα Σαββάτου αφιέρωσέ το στον εαυτό σου!

Θα χρειαστείς:

Μια χούφτα αλεσμένα αμύγδαλα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

trimmena amygdala

Αφού πρώτα έχεις πλύνει με καθαριστικό προσώπου την επιδερμίδα σου, ανάμειξε τα δύο υλικά και άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου, αποφεύγοντας όμως την περιοχή των ματιών. Άσε τη να δράσει για περίπου 10 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά. Το αποτέλεσμα, πραγματικά, θα σε ενθουσιάσει.

Κι αυτό, γιατί τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στα αμύγδαλα έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στο δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και εύπλαστο, ενώ η βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο ενεργεί σαν «παλτό» και σε προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, που με τη σειρά τους οδηγούν σε θαμπό, αφυδατωμένο δέρμα με λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Good luck, girl!

Διάβασε ακόμα: New hair! Η Βάσω Λασκαράκη έκανε μια τέλεια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της