10 προϊόντα με ρετινόλη για να εξαφανίσεις άμεσα λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Μαρία Ροδίτη
10 προϊόντα με ρετινόλη για να εξαφανίσεις άμεσα λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Βρήκαμε τις καλύτερες κρέμες προσώπου, ματιών, serums και λοσιόν για αντιγήρανση!

Με το πέρασμα των χρόνων, οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους πάνω στην επιδερμίδα μας. Αυτό είναι αναπόφευκτο και συμβαίνει σε κάθε γυναίκα. Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να μας πιάνει πανικός. Η επιστήμη εξελίσσεται, ολοένα και περισσότερα συστατικά και skincare προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά και έτσι εμείς βρίσκουμε τον τρόπο να «πολεμάμε» τον χρόνο.

Κι αν θέλαμε να πούμε πως υπάρχει ένα και μοναδικό συστατικό που μπορεί να περιορίσει ή και να εξαλείψει τα πρώτα σημάδια γήρατος στην επιδερμίδα μας, αμέσως ένα όνομα μάς έρχεται στο νου: η ρετινόλη. Σίγουρα έχεις ξανακούσει για αυτήν τη hero βιταμίνη, που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες γυναίκες καθημερινά. Αν όχι, εμείς θα σου τα πούμε όλα.

Η ρετινόλη, η οποία είναι παράγωγο της βιταμίνης Α, μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα. Πρώτον, «γεμίζει» τα κενά του προσώπου, παράγει κολλαγόνο, ανανεώνει τα κύτταρα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Γι’ αυτό ακριβώς χαρακτηρίζεται ως το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό!

retinoli leptes grammes rytides

Οι «δυνάμεις» της δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Η ρετινόλη μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη και για τα σπυράκια, μιας και ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και αποτρέπει τη συμφόρηση των πόρων. Καταπολεμά, όμως, και το θαμπό δέρμα. Ναι! Η ρετινόλη κάνει απολέπιση σε κυτταρικό επίπεδο και έτσι φέρνει στο φως πιο απαλό, λαμπερό, αναζωογονημένο και νέο δέρμα.

Τέλος, η βιταμίνη Α, όπως αλλιώς ονομάζεται, με παρατεταμένη χρήση μπορεί να εξαλείψει και τις πανάδες. Να σβήσει κηλίδες και σημάδια που έχουν προκληθεί από τον ήλιο, αλλά και να περιορίσει το μέλασμα. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί η ρετινόλη θεωρείται «μαγικό» συστατικό;

Θέλει προσοχή, όμως! Δεν πρέπει να ξεκινήσεις τη χρήση της βάζοντάς τη στο πρόσωπό σου σε καθημερινή βάση. Η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ξεφλούδισμα και κοκκινίλες, οπότε θέλει σταδιακή «γνωριμία» με την επιδερμίδα σου. Αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσεις να τη χρησιμοποιείς δύο φορές την εβδομάδα.

retinoli proionta

Photo credit: @mackarrie

Αφού περάσουν δεκαπέντε μέρες, θα αυξήσεις τη χρήση της σε τρεις φορές την εβδομάδα και σιγά σιγά θα καταλήξεις στην καθημερινή χρήση της. Και όταν λέμε χρήση εννοούμε -τις περισσότερες φορές- βραδινή. Και κάτι ακόμα… Επειδή η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ όταν τη χρησιμοποιείς, να βάζεις αντηλιακό στην επιδερμίδα σου.

Τώρα που κάναμε αυτό το mini lesson, μπορείς άνετα να περιηγηθείς στην παρακάτω gallery και να γνωρίσεις τα δέκα πιο φανταστικά skincare προϊόντα με ρετινόλη. Μην αργείς! Βάλε τα γρήγορα στη ρουτίνα ομορφιάς σου!

Διάβασε ακόμα: Η Margot Robbie μόλις έκανε μια δραστική αλλαγή στο χρώμα μαλλιών της