5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ τον χειμώνα και έχεις διαρκώς ξηρό δέρμα

Μαρία Ροδίτη
5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ τον χειμώνα και έχεις διαρκώς ξηρό δέρμα

Σου εξηγούμε όλα όσα πρέπει να αποφεύγεις για να έχεις πάντα ενυδατωμένη επιδερμίδα!

Η αλήθεια είναι πως το μακιγιάζ έμοιαζε με άγνωστη λέξη για όλες τις γυναίκες το 2020. Η καραντίνα για την προστασία από τον κορονοϊό μάς κράτησε έγκλειστες στο σπίτι και έτσι δεν είχαμε κανέναν λόγο να βαφόμαστε. Εντάξει, ξεκουράσαμε αρκετά την επιδερμίδα μας και αυτό ήταν το μόνο θετικό στοιχείο. Όμως αφήσαμε στην άκρη για πολύ καιρό τα αγαπημένα μας καλλυντικά και αυτό δεν μας ήταν ευχάριστο.

Μέχρι που… ήρθαν στη ζωή μας τα Zoom calls με τους συναδέλφους και τους φίλους μας. Πώς αλλιώς, άλλωστε, να συνεννοηθείς για σοβαρά ζητήματα της δουλειάς ή πώς να γιορτάσεις τα γενέθλια της κολλητής σου;! Έτσι και πάλι το μακιγιάζ μπήκε στη ζωή μας και ομολογούμε πως η διάθεσή μας έφτιαξε κατά πολύ. Συμφωνείς;

Τώρα τον χειμώνα, όμως, που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές ίσως να έχεις παρατηρήσει κάτι, το οποίο συμβαίνει σε πολλές γυναίκες. Ότι, δηλαδή, το δέρμα σου είναι πιο ξηρό, πιο ευαίσθητο, κάτι που ίσως να μη συνέβαινε τον προηγούμενο καιρό. Σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα θέλει ειδική φροντίδα και να ακολουθείς σχολαστικά την πρωινή και βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου.

Θέλει, όμως, να δώσεις σημασία και στον τρόπο που βάφεσαι. Γιατί- όσο και αν δεν το πιστεύεις- υπάρχουν κάποια λάθη στο μακιγιάζ του χειμώνα, που μπορεί να οδηγήσουν σε έντονη ξηρότητα την επιδερμίδα σου. Και, σίγουρα, η λύση δεν είναι να σταματήσεις να βάφεσαι τελείως.

Μπορείς, αντ’ αυτού, να δεις στην παρακάτω gallery ποια ακριβώς είναι τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και να τα διορθώσεις. Δεν είναι κάτι δύσκολο! Είναι κινήσεις-ματ, που σε λίγες μόνο μέρες θα κάνουν την επιδερμίδα σου να είναι απαλή και βελούδινη, αλλά και να λάμπει κυριολεκτικά!

Διάβασε ακόμα: 10 ονειρικά make up looks για να δοκιμάσεις το Σαββατοκύριακο