DIY Time! Το κρύο είναι τσουχτερό και πρέπει να προστατεύσεις τα χείλη σου με ένα lip balm

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Το κρύο είναι τσουχτερό και πρέπει να προστατεύσεις τα χείλη σου με ένα lip balm

Η πιο εύκολη συνταγή ομορφιάς για να φροντίσεις αυτήν την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σου.

Από χθες το βράδυ η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει τη χώρα μας. Πιθανότατα, κι εσύ να ξύπνησες και κοιτάζοντας έξω από το παράθυρό σου να είδες ένα χιονισμένο, ονειρεμένο τοπίο. «Τι όμορφα», σκέφτηκες! Είναι κι αυτή η εικόνα μια «ανάσα» χαράς και ευτυχίας σε όλη αυτήν τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε λόγω Covid-19. Είναι και μια ψευδαίσθηση πως βρισκόμαστε σε κάποιο χειμερινό θέρετρο. Συμφωνείς;

Προτού, όμως, βιαστείς και βγεις έξω στην αυλή σου, στο μπαλκόνι ή στη γειτονιά σου να παίξεις χιονοπόλεμο, θα πρέπει να σκεφτείς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από όλο αυτόν τον παγετό. Και κυρίως τα χείλη σου. Τα χείλη, αυτήν τη στιγμή, ταλαιπωρούνται πάρα πολύ.

Ο κρύος αέρας τα «χτυπά», οι χαμηλές θερμοκρασίες τα αφυδατώνουν με αποτέλεσμα να σκάνε και να σε πονούν και… κάπου εκεί έρχεται και η μάσκα -που υποχρεούσαι να φοράς- να κάνει χειρότερα τα πράγματα. Η μάσκα, μπορεί να καλύπτει το μισό πρόσωπό σου και να σε ζεσταίνει τη δεδομένη στιγμή, όμως τρίβεται πάνω στα χείλη και δυσχεραίνει την κατάσταση σε συνδυασμό με τον παγετό.

lip balm diy

Photo credit: @mindfulvibes_handmade

Χρειάζεσαι, λοιπόν, επειγόντως φροντίδα και για την ακρίβεια ένα lip balm, που θα περιποιηθεί και με το παραπάνω την περιοχή των χειλιών σου. Δες παρακάτω τη συνταγή που σου προτείνουμε…

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά λάδι καρύδας

1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο

1 κάψουλα βιταμίνης Ε

1/3 κουταλιού κακάο

2 σταγόνες εκχύλισμα μέντας

kakao lip balm

Γέμισε μία κατσαρόλα με νερό και τοποθέτησε ένα μεταλλικό μπολ από πάνω. Μέσα στο μπολ ρίξε όλα τα υλικά, ώστε να ζεσταθούν και να ανακατευτούν καλά. Κάνε, δηλαδή, το λεγόμενο μπεν-μαρί. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, βγάλ’ το από τη φωτιά και άσε το να κρυώσει. Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το DIY lip balm σου και να... απολαύσεις ελεύθερα το χιόνι! Κάθε ένα από τα συστατικά που περιέχει είναι πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες, μαλακώνει τα ξηρά χείλη και τα κάνει πιο βελούδινα από ποτέ!

Αν σου περισσέψει προϊόν, μην το πετάξεις! Τοποθέτησέ το μέσα σε ένα βαζάκι, κλείσε το αεροστεγώς και διατήρησέ το για οκτώ εβδομάδες σε δροσερό μέρος, ώστε να μη λιώσει τελείως.

Διάβασε ακόμα: Μόνο με αυτές τις 10 κρέμες θα καταπραΰνεις τα σκασμένα χέρια σου