Αλόη: Το δικό σας καλλυντικό

Αλόη: Το δικό σας καλλυντικό

Ένας πολύτιμος χυμός ομορφιάς φυτρώνει στο μπαλκόνι σας. Αξιοποιήστε τον.

Πόσες φορές έχετε ακούσει καλά λόγια για τις ιδιότητες της αλόης ή όπως μπορεί να την βλέπετε γραμμένη, της aloe vera. Πάρα πολλά καλλυντικά αξιοποιούν τις ιδιότητες της για να καταπραΰνουν και να ενυδατώσουν βαθιά την επιδερμίδα.

Πρόκειται για ένα ημι-τροπικό φυτό με όψη κάκτου και παχιά, σαρκώδη φύλλα από όπου και λαμβάνεται ο πολύτιμος αυτός χυμός. Αυτόν ακριβώς μπορείτε να αξιοποιήσετε απλώνοντας τον απευθείας πάνω στην επιδερμίδα στο πρόσωπο και το σώμα.

Επουλώνει πληγές και καψίματα, διεγείρει την ανάπλαση των κυττάρων και παρουσιάζει σημαντικές ενυδατικές, μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E, ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά ένζυμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα της επιδερμίδας και επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης.

Είναι αλήθεια ότι αν σπάσετε ένα κομμάτι αλόης και επαλείψετε με το υγρό που θα βγάλει την επιδερμίδα σας, θα έχετε όλες τις ιδιότητες της άμεσα. Λέγεται πως ο Μέγας Αλέξανδρος, στις εκστρατείες του προς την Ανατολή, κατέκτησε το νησί Socotra, στο οποίο εκείνη την εποχή υπήρχαν φυτείες Αλόης, για να γιατρεύσει τους πληγωμένους στρατιώτες του. Εσείς μήπως έχετε στο μπαλκόνι;