Γιατί οι μάσκες ομορφιάς σε σκόνη θα γίνουν η νέα beauty εμμονή σου;

Μαρία Ροδίτη
Γιατί οι μάσκες ομορφιάς σε σκόνη θα γίνουν η νέα beauty εμμονή σου;

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις powder masks!

Μία από τις πολλές ασχολίες μας εν μέσω lockdown- ήδη από πέρσι τον Μάρτιο- είναι η περιποίηση της επιδερμίδας μας. Μη μας πεις κι εσύ πως από τη μέρα που ανακοινώθηκε ο περιορισμός στο σπίτι δεν εντρύφησες στο skincare και κυρίως πως δεν έκανες μάσκες ομορφιάς, γιατί δεν θα σε πιστέψουμε.

Και τι δεν δοκιμάσαμε! Sheet masks ενυδάτωσης και αναζωογόνησης με υαλουρονικό οξύ, μάσκες λάμψης με βιταμίνη C και μάσκες αργίλου. Πραγματικά, ό,τι μάσκα προσώπου περνούσε μπροστά μας την ώρα που κάναμε scroll στα online καταστήματα καλλυντικών, τη βάλαμε στο ηλεκτρονικό μας καλάθι και τη δοκιμάσαμε. Και, βέβαια, κάναμε τεράστιο δώρο στην επιδερμίδα μας.

Σίγουρα κι εσύ συμπάσχεις μαζί μας και έκανες ακριβώς τα ίδια πράγματα σαν γυναίκα που είσαι και που αγαπάς τον εαυτό σου. Μάσκες ομορφιάς σε σκόνη, όμως, δοκίμασες; Αν όχι, να ξέρεις πως θα γίνουν η νέα beauty εμμονή σου. Θα μας πεις… Και τι είναι αυτές οι μάσκες; Θα σου εξηγήσουμε.

maska se skoni

Στον πυρήνα τους, οι μάσκες σκόνης είναι κατασκευασμένες από ξηρά συστατικά- χωρίς καθόλου νερό-, που συνήθως περιλαμβάνουν κάποιας μορφής βάση από άργιλο. Δεν περιέχουν απολύτως κανένα συντηρητικό, ούτε άχρηστα πρόσθετα στη λίστα συστατικών τους. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τις κρεμώδεις ή gel μάσκες που έχουν προαναμειχθεί με νερό και μπορεί να έχουν στεγνώσει ή χαλάσει πριν τις χρησιμοποιήσεις, οι powder masks είναι πιο ανθεκτικές και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Επίσης, το κάθε συστατικό που περιέχουν έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό και έχει προστεθεί στο μείγμα για να ωφελήσει την επιδερμίδα.

Και όχι μόνο… Ακριβώς επειδή αυτή η μάσκα είναι σε μορφή σκόνης, όλα τα συστατικά που περιέχει είναι ανενεργά. Μέχρι, βέβαια, να έρθουν σε επαφή με το νερό. Μόλις ρίξεις νερό στη σύνθεσή τους, αμέσως όλα τα συστατικά τους ενεργοποιούνται και δρουν στο έπακρον στο δέρμα σου. Και κάτι ακόμα! Οι μάσκες σε μορφή σκόνης μπορούν να χαρακτηριστούν… custom made. Στην παρακάτω gallery θα μάθεις τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Διάβασε ακόμα: 10 προϊόντα με υαλουρονικό οξύ για να προσφέρεις στο δέρμα σου την ενυδάτωση που έχει ανάγκη