Τα 5 Dos και Don’ts του αντηλιακού που πρέπει να γνωρίζεις

Μαρία Ροδίτη
Τα 5 Dos και Don’ts του αντηλιακού που πρέπει να γνωρίζεις

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις για να είσαι προστατευμένη από τον ήλιο.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στον πλανήτη και αυτό το γνωρίζεις καλά. Το καλοκαίρι ξεκινά νωρίς στη χώρα μας και τελειώνει εξίσου αργά, πράγμα που σημαίνει ότι η προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου θα πρέπει να είναι βασικό μέρος της καθημερινότητάς μας.

Όχι, δεν είναι καθόλου νωρίς να συζητάμε για αντηλιακά και δείκτες προστασίας. Δεν είχαμε πάψει και ποτέ να το κάνουμε, γιατί και τον χειμώνα φορούσαμε αντηλιακό. Ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, ναι! Όμως τώρα, που η άνοιξη ήρθε για τα καλά και ο ήλιος λάμπει κάθε μέρα και πιο πολύ (εντάξει, όχι σήμερα!), είναι απαραίτητο να επενδύσουμε σε ένα καλό αντηλιακό.

Να πετάξουμε το περσινό, που ίσως ως τώρα δεν χρησιμοποιούσαμε, και να αγοράσουμε ένα νέο προϊόν, το οποίο θα φοράμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο που επιμένουμε τόσο πολύ, αλλά σίγουρα δεν θες μακροπρόθεσμα να δεις το δέρμα σου να έχει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, χαλάρωση και δυσχρωμίες. Ναι, όλα αυτά μπορεί να προκληθούν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και να γίνουν εμφανέστατα αν εσύ αμελείς να χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου.

Το αντηλιακό πρέπει να είναι βασικό βήμα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου και για να σε πείσουμε, αλλά και να σε κάνουμε να το χρησιμοποιείς σωστά, συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery τα πέντε DOS & DON’TS της χρήσης του. Μη νομίζεις ότι είναι απλό να το χρησιμοποιήσεις σωστά… Δεν είναι, βέβαια, και δύσκολο. Διαβάζοντας την gallery θα δεις πως ίσως κι εσύ μέχρι σήμερα να το χρησιμοποιούσες λάθος και άρα να μην προστάτευες σωστά το δέρμα σου. Κάνε, λοιπόν, scroll και κράτα σημειώσεις. Αξίζει!

Διάβασε ακόμα: Ο Γιάννης Σίσκος μας είπε τα πάντα για το σημερινό beauty look της Ηλιάνας Παπαγεωργίου