DIY Time! 5 αποτελεσματικές συνταγές ομορφιάς για να καταπολεμήσεις τις ραγάδες

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! 5 αποτελεσματικές συνταγές ομορφιάς για να καταπολεμήσεις τις ραγάδες

Με υλικά της κουζίνας σου θα απαλλαγείς από αυτά τα ενοχλητικά σημάδια του σώματός σου.

Ραγάδες. Ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλά κορίτσια και που εμφανίζεται για πολλούς και διάφορους λόγους. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχεις χάσει πολλά κιλά απότομα και να εμφανίσεις αυτά τα ενοχλητικά σημάδια στο σώμα σου. Ή μπορεί να είσαι νέα μανούλα και κατά την εγκυμοσύνη να εμφάνισες ραγάδες.

Δεν είναι κάτι περίεργο, ούτε και κάτι που πρέπει να ταλαιπωρεί τον νου σου ή να σε στενοχωρεί. Πρόκειται, στην ουσία, για ουλές ή λεπτές γραμμές που εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά ή στους μηρούς και έχουν σχέση με το κολλαγόνο της επιδερμίδας. Δηλαδή, όταν χάνεις ή παίρνεις απότομα βάρος ή όταν τεντώνει το δέρμα λόγω εγκυμοσύνης, το κολλαγόνο αργεί να ανταποκριθεί και να κρατήσει λεία την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτά τα σημάδια.

«Και πώς φεύγουν αυτές οι ενοχλητικές ραγάδες;», εύλογα σκέφτεσαι. Η αλήθεια είναι πως δεν εξαφανίζονται πανεύκολα. Θέλει αρκετή προσπάθεια για να τις εξαλείψεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτο. Βασική μέθοδος απαλλαγής από τις ραγάδες είναι το laser, αλλά μπορεί αυτήν την περίοδο να μην έχεις τα χρήματα, ούτε και τη διάθεση – λόγω προστασίας από τον κορονοϊό- να έρθεις σε επαφή με κάποια αισθητικό ή δερματολόγο.

Τι θα κάνεις; Θα ακολουθήσεις τις σπιτικές συνταγές, που θα βρεις στην παρακάτω gallery και θα καταπολεμήσεις μόνη σου τις ραγάδες. Κάτσε αναπαυτικά στην κουζίνα σου, κάνε scroll και δες τα υλικά που θα χρειαστείς.

Διάβασε ακόμα: Η Gwyneth Paltrow κάνει ένα τεράστιο λάθος στην ρουτίνα ομορφιάς της (video)