Έχεις ξηρά μαλλιά; Το μέλι θα σε «σώσει»

Μαρία Ροδίτη
Έχεις ξηρά μαλλιά; Το μέλι θα σε «σώσει»

Βάλε αυτό το συστατικό στη hair care routine σου και θα δεις τα μαλλιά σου να αλλάζουν μέρα με τη μέρα προς το καλύτερο.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες είναι τα ξηρά μαλλιά. Για σκέψου… Κι εσύ δεν έχεις νιώσει απαίσια αγγίζοντας και βλέποντας στον καθρέφτη σου τα άγρια, ταλαιπωρημένα, θαμπά και ξηρά μαλλιά σου; Και αμέσως αναρωτιέσαι τι μπορεί να έχει φταίξει.

Σε όλες μας έχει συμβεί αυτό και οι αιτίες είναι πολλές. Η καθημερινή χρήση θερμαντικών εργαλείων, ο ήλιος που καίει δυνατά (ειδικά τις τελευταίες μέρες), τα μπάνια στη θάλασσα που ήδη έχεις ξεκινήσει, αλλά και οι βαφές που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου είναι μόνο μερικοί λόγοι εμφάνισης ξηρότητας.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνεις εσύ από εδώ και στο εξής; Να φροντίζεις πιο εντατικά για την ενυδάτωση των μαλλιών σου. Ναι! Σίγουρα δεν θα πρέπει να ξεχνάς για κανέναν λόγο τη μαλακτική και τις μάσκες μαλλιών σου, όμως για πιο γρήγορα αποτελέσματα καλό είναι να βάλεις το μέλι στη hair care routine σου.

Βλέπεις, το μέλι είναι φυσικό υγραντικό, καθώς περιέχει ένζυμα και φυσικά συστατικά, τα οποία ενυδατώνουν σε βάθος και σε χρόνο dt την τρίχα. Και όχι μόνο… Το μέλι κάνει πολλά ακόμη και μπορεί να ωφελήσει τόσο όσο δεν φαντάζεσαι το τριχωτό της κεφαλής σου. Στην παρακάτω gallery θα δεις όλα τα οφέλη του μελιού, αλλά και μια πανεύκολη DIY συνταγή για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις ευθύς αμέσως και να βελτιώσεις την υφή των μαλλιών σου.

Διάβασε ακόμα: 5 tips για να δώσεις όγκο στα λεπτά χείλη σε χρόνο dt