DIY Time! Θες να καλύψεις σημάδια; Φτιάξε τη δική σου BB cream σώματος

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Θες να καλύψεις σημάδια; Φτιάξε τη δική σου BB cream σώματος

Σε τρία λεπτά θα έχεις έτοιμη τη δική σου BB cream για να καλύψεις όποιο σημάδι σε ενοχλεί πάνω στο σώμα σου.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μου το τελευταίο διάστημα, αλλά και γενικότερα το καλοκαίρι, είναι τα σημάδια στο σώμα μου. Σπυράκια, γρατζουνιές από το πουθενά κι έντονη φαγούρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου πια.

Τα αφρόλουτρα και τα… κουνούπια

Δεν ξέρω γιατί, αλλά εδώ και λίγο καιρό έχω παρατηρήσει ότι ελάχιστα αφρόλουτρα δέχεται το δέρμα μου! Από όσα έχω δοκιμάσει είναι πολύ λίγα εκείνα που δεν μου προκαλούν έντονη φαγούρα σε σημείο… γδαρσίματος του δέρματος.

Αν σε όλο αυτό προσθέσω και τη λατρεία που μου έχουν τα κουνούπια, καταλαβαίνεις ότι η επιδερμίδα του σώματός μου εκπέμπει SOS. Είμαι γεμάτη σημάδια και η αλήθεια είναι πως δεν νιώθω πάντα τέλεια όταν θέλω να βάλω ένα shorts ή ένα κοντό φόρεμα. Άλλες φορές λέω «ε, και σιγά», ενώ άλλες τα απορρίπτω με τη μία.

Την τελευταία φορά, λοιπόν, που βρέθηκα σε αυτήν τη θέση, να βάλω κοντό ρούχο ή όχι, μου ήρθε… τρελή ιδέα. Σκέφτηκα κι έφτιαξα τη δική μου BB cream σώματος, η οποία αποδείχθηκε σωτήρια και μου «επέτρεψε» να βάλω το ολόσωμο σορτσάκι μου με περίσσια αυτοπεποίθηση.

https://www.instagram.com/p/CQOjoAvjmlm

Η τέλεια συνταγή για BB cream σώματος

Για να φτιάξεις τη δική σου BB cream σώματος θα χρειαστείς:

Αντηλιακό σώματος

Ενυδατική κρέμα σώματος

Αδιάβροχο make up σώματος

Ανακάτεψε ίση ποσότητα αντηλιακού με ενυδατική κρέμα και πρόσθεσε στο μείγμα μικρότερη ποσότητα make up. Έτοιμη η BB cream σώματος! Τώρα μπορείς να την απλώσεις σε όλο το σώμα σου για να αποκτήσεις ομοιόμορφη κάλυψη και να καμουφλάρεις με επιτυχία τα σημάδια που σε ενοχλούν.



Αν σου περισσέψει BB cream, τοποθέτησέ τη σε ένα βαζάκι και χρησιμοποίησέ τη όποτε θέλεις. Αρκεί να μην τη βάλεις σε κάποιο σημείο που έχει πολλή ζέστη ή ήλιο για να μη χαλάσει η σύστασή της.

Δες τώρα στην παρακάτω gallery μερικές πλούσιες και βαθιά ενυδατικές κρέμες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην αυτοσχέδια BB cream σου! Νομίζω πως- επιτέλους- βρήκες κι εσύ τη λύση για να μη σε νοιάζει πια κανένα σημάδι ή γρατζουνιά στο σώμα, σωστά;