Τα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας μετά την παραλία

Μαρία Ροδίτη
Τα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας μετά την παραλία

Δεν αρκεί μόνο το after sun σου!

Η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από φροντίδα 365 μέρες τον χρόνο ανεξαρτήτως εποχής και καιρικών συνθηκών. Αυτό σίγουρα το ξέρεις (και ελπίζω να το εφαρμόζεις)! Το καλοκαίρι, ωστόσο, με τη θερμοκρασία να χτυπάει «κόκκινο» και με τις αμέτρητες βουτιές στη θάλασσα η ανάγκη για επιπλέον περιποίηση του δέρματος γίνεται επιτακτική.

Το μυστικό για να μη «λιώνει» το concealer στη ζέστη

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα το καλοκαίρι

Αιώρες ανάμεσα σε δέντρα στην παραλία, δροσερά cocktails και μουσική κάτω από τον ήλιο, βουτιές στη θάλασσα για μια ανάσα δροσιάς και… τα πιο καυτά bikini! Υπέροχο σκηνικό, έτσι δεν είναι; Αυτό θα το ζήσεις σε πολύ λίγες μέρες που θα ξεκινήσει η άδειά σου (ή μπορεί ήδη να το ζεις). Και σε ζηλεύω τρελά έχω να σου πω!

Θέλω, όμως, να προσέξεις κάτι. Να μην αμελήσεις την εντατική φροντίδα της επιδερμίδας σου. Βλέπεις, ο ήλιος που σε καίει τις άπειρες ώρες ηλιοθεραπείας και το αλάτι της θάλασσας αφυδατώνουν πολύ την επιδερμίδα σου. Το δέρμα σου, λοιπόν, «διψάει» κι έχει ανάγκη από πολύ βαθιά ενυδάτωση.

https://www.instagram.com/p/CQOjoAvjmlm

Παράλληλα, εσύ φοράς μακιγιάζ, είσαι όλη μέρα μέσα στη ζέστη και το απογευματάκι που γυρίζεις από τη θάλασσα, πάνω στο πρόσωπό σου υπάρχει ένα κακό και βλαβερό μείγμα make up με περιβαλλοντικούς ρύπους. Ε, δεν πρέπει να απαλλαγείς από αυτό και να επιτρέψεις στην επιδερμίδα σου να «αναπνεύσει»; Φυσικά και ναι! Μη λέμε τα αυτονόητα.

Άσε που και τα μαλλιά σου θέλουν φροντίδα. Μη φύγεις! Παρακάτω θα σου τα πω όλα!

Τα must-βήματα για να περιποιηθείς το δέρμα σου μετά την παραλία

Δεν είναι το after sun το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φροντίσεις το δέρμα σου μετά την εξόρμηση στην παραλία. Ναι, σίγουρα θα το χρησιμοποιήσεις, αλλά όχι πρώτο!

Σε πρώτη φάση το δέρμα του προσώπου και του σώματός σου έχουν ανάγκη από βαθιά περιποίηση με άλλα προϊόντα. Παρακάτω θα τα μάθεις όλα!



#1 Ξεκίνα με double cleansing. Μετά την παραλία χρειάζεται να απομακρύνεις δύο ειδών ρύπους από την επιδερμίδα σου. Πρώτον, το μακιγιάζ με τους περιβαλλοντικούς ρύπους και δεύτερον τη λιπαρότητα που έχει εκκρίνει η επιδερμίδα σου όλη την ημέρα.

Χρησιμοποιείς, λοιπόν, σε πρώτη φάση, ένα cleansing balm, για να φύγει το make up, και έπειτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα νεράκι micellaire, ώστε να απομακρύνεις κάθε ίχνος λιπαρότητας.

#2 Είναι απαραίτητο να κάνεις δύο χέρια λούσιμο. Με το πρώτο χέρι σαμπουάν θα φύγει το αλάτι και η άμμος που μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί στα μαλλιά σου, ενώ με το δεύτερο χέρι θα φύγει εντελώς κάθε βρωμιά και σκόνη που έχει συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής σου.

#3 Μην ξεχάσεις την απολέπιση και κυρίως μην ξεχάσεις σημεία, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.

#4 Κάνε μία μάσκα ενυδάτωσης προσώπου! Το χρειάζεσαι όσο ποτέ άλλοτε!

Δες στην gallery και μερικά υπέροχα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να σε φροντίσεις σωστά από την κορυφή ως τα νύχια μετά το μπάνιο στη θάλασσα!