7 tips για να μην ξεφλουδίσει ποτέ ξανά το βερνίκι από τα νύχια σου

Μαρία Ροδίτη
7 tips για να μην ξεφλουδίσει ποτέ ξανά το βερνίκι από τα νύχια σου

Κάτι δεν κάνεις σωστά και χαλούν διαρκώς το μανικιούρ και το πεντικιούρ σου!

Το ξέρω! Λίγο πριν φύγεις για τις καλοκαιρινές διακοπές σου και πριν αποχαιρετήσεις την πρωτεύουσα, έχεις προγραμματίσει όλα τα ραντεβού για να είσαι μια… οπτασία στις διακοπές σου.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι έχεις κλείσει να πας κομμωτήριο για να ανανεώσεις το χρώμα μαλλιών σου, έχεις κανονίσει το laser σου, αλλά και το μανικιούρ και πεντικιούρ σου. Και εδώ- στα νύχια- θέλω να σταθούμε με πολλή λεπτομέρεια.

Τα must σχήματα νυχιών για το φετινό καλοκαίρι

Τα νύχια το καλοκαίρι

Δεν θα σου μιλήσω για τάσεις και σχέδια που μπορείς να κάνεις, αλλά για τα… δεινά που περνούν το πεντικιούρ και το μανικιούρ σου το καλοκαίρι. Βλέπεις, οι πολλές ώρες μέσα στη θάλασσα και το περπάτημα στην άμμο χαλούν τα νύχια των χεριών και των ποδιών σου.

Για σκέψου! Δεν σου έχει τύχει να είσαι σε διακοπές και μόλις τις πρώτες μέρες να βλέπεις τα νύχια σου να ξεφλουδίζουν και να μην ξέρεις πώς να το σώσεις; Σε καταλαβαίνω!

https://www.instagram.com/p/CRdnSS7sYdK

Το θέμα, δυστυχώς, είναι πως η κατάσταση δεν σώζεται εκείνη τη στιγμή. Πριν κάνεις μανικιούρ και πεντικιούρ χρειάζεται να προσέξεις ορισμένα πράγματα, που θα σου χαρίσουν υπέροχα νύχια για πολλές, πολλές μέρες!

Τέλος στο ξεφλούδισμα του βερνικιού

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δεν θα χαλάσει ποτέ ξανά το μανικιούρ και το πεντικιούρ σου:

#1 Πριν βάψεις τα νύχια σου μην κουνάς σαν shaker με καφέ το βερνίκι. Κι αυτό, γιατί έτσι θα δημιουργηθούν φυσαλίδες μέσα στο βερνίκι, οι οποίες θα μεταφερθούν στα νύχια σου. Το ξεφλούδισμα μετά είναι θέμα χρόνου. Η σωστή προετοιμασία, λοιπόν, είναι να ρολάρεις ανάμεσα στα χέρια σου το βερνίκι.

#2 Βεβαιώσου ότι απλώνεις το βερνίκι σε όλη την επιφάνεια του νυχιού. Αν δεν «κλειδώσει» το βερνίκι και στις άκρες των νυχιών, τότε το ξεφλούδισμα είναι σχεδόν βέβαιο.



#3 Μην κάνεις ντους αμέσως μόλις βάψεις τα νύχια σου. Το ζεστό νερό τείνει να διαστέλλει την επιφάνεια του νυχιού και να κάνει το βερνίκι να «μετακινείται». Το ξεφλούδισμα μετά είναι αναπόφευκτο.

Δες τα υπόλοιπα tips στην gallery!

Cover photo: @meredithsophiaa