4 tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου και μετά τις διακοπές

Μαρία Ροδίτη
4 tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου και μετά τις διακοπές

Τόσο καιρό πάλευες να μαυρίσεις. Να μην κρατήσει λίγο παραπάνω;

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Αν μέσα στην εβδομάδα ή και σήμερα επιστρέφεις από τις διακοπές σου, είσαι… εντελώς ξενερωμένη. Σκέφτεσαι ότι πάει αυτή η ανεμελιά, η ξεκούραση και η χαλάρωση. Πάνε τα «πρωινά» ξυπνήματα στις 12 το μεσημέρι, οι άπειρες ώρες στη θάλασσα και τα ξενύχτια.

Εντάξει, κι εγώ στο ίδιο mood με εσένα είμαι, γιατί σήμερα τελειώνει η άδειά μου. ΟΜΩΣ, έχω βάλει στόχο να κοιτάω μπροστά και να χαίρομαι για τις όμορφες αναμνήσεις που δημιούργησα αυτό το καλοκαίρι. Και ξέρεις και κάτι άλλο; Τώρα το μόνο που με νοιάζει είναι να διατηρήσω όσο μπορώ το μαύρισμα που κατόρθωσα να κάνω. Έλα… μαζί μου παρακάτω να σου τα πω όλα.

Χάνεις το μαύρισμα ή συμβαίνει κάτι άλλο; Τι είναι τελικά αυτά τα λευκά σημάδια στην πλάτη σου;

Tanning session ίσον αγώνας δρόμου

Και ποια δεν θέλει να πάρει ένα σοκολατένιο χρώμα στις διακοπές; Θα σου μιλήσω για εμένα, που… το μαύρισμα του καλοκαιριού είναι μεγάλος πόνος.

Η επιδερμίδα μου- καλώς ή κακώς- είναι πολύ ανοιχτόχρωμη. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι το μαύρισμα είναι αγώνας δρόμου για εμένα το καλοκαίρι. Το αντηλιακό μου έχει οπωσδήποτε δείκτη προστασίας 50SPF (αλλιώς κάηκα στην κυριολεξία) και το λάδι μαυρίσματος (πάλι με προστασία) το έχω αγκαζέ.

https://www.instagram.com/p/CSCbvCPK-Bs

Καλά κατάλαβες! Ψεκάζομαι όλη την ώρα, μπαινοβγαίνω στη θάλασσα και κάθομαι και κανένα μισάωρο στον ήλιο για να καταφέρω κάτι λίγα. Μετά τις διακοπές, λοιπόν, το task «διατήρηση μαυρίσματος» είναι για εμένα ιερό.

Παρακάτω, θα σου αποκαλύψω όλα τα tips που ακολουθώ για να διατηρώ το μαύρισμα που με τόση προσπάθεια κατάφερα να κάνω. Ε, εντάξει! Να μην είμαι και λίγο ηλιοκαμένη στους γάμους του Σεπτέμβρη που θα πάω; Αν είναι δυνατόν!

Τα απόλυτα μυστικά για παράταση του μαυρίσματος

#1 Κάνε συχνά απολέπιση

Η απολέπιση θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις για καιρό ακόμα το μαύρισμά σου. Κάνε ένα scrub σώματος, λοιπόν, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και… θα χαίρεσαι για καιρό ακόμα το ηλιοκαμένο δέρμα σου.

#2 Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Όσο πιο υγιές και ενυδατωμένο είναι το σώμα σου τόσο περισσότερο διάστημα θα διατηρηθεί το μαύρισμά σου. Ναι, η ενυδατική πρέπει να γίνει πολύ φίλη σου!



#3 Ενυδάτωση χωρίς νερό δεν γίνεται

Για να κρατήσεις για καιρό ακόμα το μαυρισμένο δέρμα χρειάζεται να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου και πίνοντας πολύ νερό. Μην ξεχνάς, λοιπόν, το μπουκάλι με το νερό σου όπου κι αν βρίσκεσαι.

#4 Ντους με δροσερό ή και κρύο νερό

Σου έχω πει πολλές φορές ότι το καυτό νερό αφυδατώνει το δέρμα. Και η αφυδάτωση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του μαυρίσματος. Αφού, λοιπόν, έχει τόση ζέστη γιατί να μην εκμεταλλευτείς την κατάσταση και να κάνεις δροσερά ή και κρύα (αν το αντέχεις) ντους;

Καλέ πού πας; Στην gallery σου έχω πέντε φανταστικά προϊόντα για μυρωδάτο μπάνιο, απολέπιση και ενυδάτωση... Check!

Cover photo: @kapuluancoconut