DIY Time! Lip scrub με κεράσια που θα θέλεις… να το φας

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Lip scrub με κεράσια που θα θέλεις… να το φας

Λαχταριστό, αποτελεσματικό και άκρως ενυδατικό, θα σου χαρίσει χείλη για φίλημα!

Lip scrub! Το πιο παρεξηγημένο προϊόν ομορφιάς και αυτό που οι περισσότερες γυναίκες αμελούμε να εντάξουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Ξέρεις, όμως, πόσο ευεργετικό και αναγκαίο για την επιδερμίδα των χειλιών είναι το scrub τελικά; Έλα μαζί μου παρακάτω να σου τα πω όλα…

7 tips για να έχεις απαλά και όμορφα χείλη κάθε μέρα

Η πολλαπλή ταλαιπωρία των χειλιών

Από τη μέρα που ξέσπασε η πανδημία, τα χείλη μας έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ κυρίως λόγω της χρήσης της μάσκας ενάντια στον κορονοϊό. Ναι, μπορεί τώρα η μάσκα να μη φοριέται πια στους εξωτερικούς χώρους και να έχεις κάπως απαλλαγεί από αυτήν, όμως στη δουλειά σου τη φοράς υποχρεωτικά.

Εκεί, λοιπόν, η μάσκα τρίβεται πάνω στα χείλη σου και πραγματικά δεν φαντάζεσαι πόσο τα ταλαιπωρείς. Να μιλήσω και για τον καύσωνα;

https://www.instagram.com/p/CG4IUKUlIcN

Δέρμα έχει και η περιοχή των χειλιών και όπως ακριβώς αφυδατώνεται το υπόλοιπο πρόσωπό σου, το ίδιο συμβαίνει και με τα χείλη σου, όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Καθίσταται, λοιπόν, αναγκαία η χρήση lip scrub περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Αν δεν θέλεις, δηλαδή, να βλέπεις τα χείλη σου σκασμένα, αφυδατωμένα και γενικά σε μια πλήρη ταλαιπωρία.

Μη βιάζεσαι! Δεν θα σου πω να ξοδευτείς… Σου έχω παρακάτω την τέλεια και πιο εύκολη DIY συνταγή για lip scrub. Είναι με κεράσια και θα σε ξετρελάνει!

Η συνταγή για το lip scrub κεράσι

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

6 κουταλάκια ζάχαρη

4 κουταλάκια ελαιόλαδο

3-4 πολτοποιημένα κεράσια

2 κουταλιές έλαιο βιταμίνης Ε

Βάλε στο μπλέντερ τα κεράσια για να λιώσουν καλά. Ανακάτεψε, στη συνέχεια, όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε το DIY lip scrub στα χείλη σου.



Με απαλές κινήσεις τρίψε τα χείλη σου για λίγα δευτερόλεπτα και ξέπλυνε καλά. Θα δεις – πραγματικά- τα χείλη σου να είναι…. το κάτι άλλο! Ζουμερά, ενυδατωμένα, έτοιμα να φορέσεις το πιο εντυπωσιακό κραγιόν σου.

Τι προσφέρει το κάθε υλικό

Η συγκεκριμένη συνταγή ομορφιάς είναι πραγματικά θαυματουργή. Γιατί; Διότι περιέχει μοναδικά συστατικά!

Το ελαιόλαδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι προστατεύει και από την πρόωρη γήρανση, ενώ συγχρόνως ενυδατώνει πολύ βαθιά. Η ζάχαρη είναι αυτή που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από τα χείλη σου, ενώ το έλαιο βιταμίνης Ε θα θρέψει την ταλαιπωρημένη από τη μάσκα και τις υψηλές θερμοκρασίες περιοχή των χειλιών.

via GIPHY

Τέλος, το κεράσι- εκτός από ένα super sexy χρωματάκι που θα αφήσει στα χείλη σου- έχει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ περιέχει ψευδάργυρο και σίδηρο, απαραίτητα στοιχεία για την εξισορρόπηση των λειτουργιών του δέρματος.

Άντε, ακόμα να ετοιμάσεις το φανταστικό αυτό lip scrub;