Ψαλίδα στα μαλλιά: 5 φυσικές συνταγές για να απαλλαγείς γρήγορα

Μαρία Ροδίτη
Ψαλίδα στα μαλλιά: 5 φυσικές συνταγές για να απαλλαγείς γρήγορα

Είχες σκεφτεί να λουστείς… με μπύρα;

Αχ, πόσο ωραίο ήταν αυτό το καλοκαίρι. Προσωπικά, το απόλαυσα πάρα πολύ, έκανα τα ταξίδια μου, έχασα το μέτρημα στα μπάνια στη θάλασσα και στις βουτιές. Αλήθεια, δεν έχω αφεθεί περισσότερο.

Όμως… Το γεγονός ότι αφέθηκα τόσο πολύ με έκανε να ξεφύγω από ορισμένες beauty συνήθειές μου. Λογικό! Συμβαίνει σε όλες μας αυτό και ξέρω ότι θα το παραδεχθείς. Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτά που κάπως αμέλησα ήταν και τα μαλλιά μου.

«Πού να βάζεις τώρα και μάσκα μαλλιών και conditioner;», έλεγα από μέσα μου και κατέληγα να λούζομαι με σαμπουάν και να ξεραίνομαι στον ύπνο. Να, όμως, που τα μαλλιά μου ξεράθηκαν, είναι ταλαιπωρημένα και με αρκετή ψαλίδα.

8 tips για να απαλλαγείς γρήγορα από την ψαλίδα στα μαλλιά

Ώρα να φύγει η ψαλίδα

Η ψαλίδα με ενοχλεί περισσότερο από όλα. Ειδικά σε εμένα, που είμαι ξανθιά, φαίνεται πολύ έντονα. Και όχι μόνο!

Η ψαλίδα φέρνει μαζί της την αφυδάτωση των μαλλιών μου από την επαφή με το νερό της θάλασσας (δεν θυμάμαι καν πόσες βουτιές έκανα φέτος, σ'το ξαναείπα) και κατ’ επέκταση τη θαμπή όψη τους.

Πολλά μαζεύτηκαν! #Jesus

https://www.instagram.com/p/CMjntONA4BN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πού θέλω να καταλήξω, λοιπόν; Στο ότι ASAP πρέπει να κάνω κάτι με την ψαλίδα μου. Αν κι εσύ είσαι σε τέτοια φάση, έλα μαζί μου παρακάτω και δες τις πέντε φυσικές συνταγές που έχω χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν και που κάνουν θαύματα.

Τα σπιτικά υλικά που θα απομακρύνουν την ψαλίδα από τα μαλλιά σου

#1 Κρόκος αυγού

Οι κρόκοι αυγών είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, η οποία δυναμώνει τα μαλλιά, καταπολεμά την ψαλίδα και συγχρόνως ενυδατώνει σε βάθος. Σκέψου τους σαν ένα φυσικό conditioner! Ανακάτεψε έναν κρόκο με μια κουταλιά ελαιόλαδο και αμυγδαλέλαιο και κάνε μασάζ στις άκρες μαλλιών σου.

Άσε για δέκα λεπτά το μείγμα και λούσου με σαμπουάν. Θα ξετρελαθείς από τα υπέροχα μαλλιά σου!

#2 Μπύρα

Δεν θα την πιείς, αλλά… θα λουστείς! Η μπύρα βελτιώνει σημαντικά τα ταλαιπωρημένα μαλλιά- πόσο μάλλον την ψαλίδα. Λούσε τα μαλλιά σου με σαμπουάν, λούσε τα άλλη μία φορά με μπύρα και ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό. That’s it!



#3 Χαμομήλι

Μιλάμε για ένα φυσικό αντισηπτικό, το οποίο μειώνει την ξηρότητα της τρίχας, τιθασεύει τα φριζαρισμένα μαλλιά, ενώ καταπολεμά, αλλά και προλαμβάνει την ψαλίδα. Βράσε δυο φακελάκια χαμομήλι, άσε το να κρυώσει και λούσου με αυτό. Κάνε, αν θέλεις, και μασάζ στα μαλλιά σου.

Πού πας; Έχω κι άλλα φυσικά υλικά, που θα καταπολεμήσουν την ψαλίδα σου. Πού αλλού; Στην gallery!

Cover photo: @anisasojka