Έλαιο δενδρολίβανου: Όλα τα οφέλη για τα μαλλιά σου και πώς να το χρησιμοποιήσεις

Μαρία Ροδίτη
Έλαιο δενδρολίβανου: Όλα τα οφέλη για τα μαλλιά σου και πώς να το χρησιμοποιήσεις

Το έλαιο δενδρολίβανου είναι «όπλο» για την τριχόπτωση και… όχι μόνο!

Ακόμα δεν μπήκε καλά-καλά ο Σεπτέμβρης και ήδη άρχισε η πτώση των μαλλιών μου. Η φθινοπωρινή τριχόπτωση για μένα είναι γεγονός και τα νεύρα μου είναι ήδη… τσατάλια. Πραγματικά, δεν καταλαβαίνεις τι είναι να χαϊδεύω τα μαλλιά μου ή να τα σκουπίζω μετά το λούσιμο και να μου μένουν τούφες στα χέρια.

Anyway, επειδή δεν γίνεται συνέχεια να γκρινιάζω, έπρεπε να βρω ένα «φάρμακο». Κάτι για να λυθεί το πρόβλημά μου ASAP!

Έλαιο λεβάντας: Τα 5 οφέλη του στην επιδερμίδα (+10 προϊόντα για να διαλέξεις)

Έλαιο δενδρολίβανο… σωτήρα μου

Ψάχνοντας δεξιά-αριστερά ανακάλυψα τις θαυματουργές ιδιότητες που έχει το έλαιο δενδρολίβανου.

Το έλαιο δενδρολίβανου είναι εξαιρετικό για τα μαλλιά. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής αποτρέποντας έτσι την τριχόπτωση.

Πέραν, όμως, της ανάπτυξης της τρίχας, το έλαιο δενδρολίβανου προλαμβάνει την πιτυρίδα και βοηθά σημαντικά το ξηρό και ταλαιπωρημένο τριχωτό.

via GIPHY

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2017, το έλαιο δενδρολίβανου έχει την ικανότητα να σκοτώνει βακτήρια και μύκητες, η ανάπτυξη των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις και ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε τριχόπτωση.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το έλαιο δενδρολίβανου

#1 Πρόσθεσε έλαιο στο σαμπουάν σου

Βάλε 10 σταγόνες έλαιο δενδρολίβανο μέσα στο σαμπουάν σου, ανακίνησε το μπουκάλι καλά και… απόλαυσε το λούσιμό σου.

#2 Κάνε μασάζ με έλαιο δενδρολίβανο στο τριχωτό της κεφαλής

Όπως και με άλλα αιθέρια έλαια, έτσι και το δενδρολίβανο, καλό είναι να αραιωθεί με άλλα έλαια για να είναι πιο φιλικό στο τριχωτό της κεφαλής. Αραίωσέ το, λοιπόν, με argan oil, αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας ή αβοκάντο και… έχεις το τέλειο μείγμα για τα μαλλιά σου.



Ρίξε στα δάχτυλά σου και κάνε μασάζ στο κεφάλι σου. Έτσι, θα ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής χαρίζοντάς του όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη.

Cover photo: @listitttofficial