Γλυκερίνη: Το απόλυτο skincare συστατικό για βαθιά ενυδάτωση

Μαρία Ροδίτη
Γλυκερίνη: Το απόλυτο skincare συστατικό για βαθιά ενυδάτωση

Η γλυκερίνη είναι βάλσαμο για την επιδερμίδα, ειδικά αν έχεις ξηρό δέρμα.

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για να έχεις ένα λαμπερό και όμορφο δέρμα. Ειδικά, μάλιστα, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα ή πολύ ευαίσθητη, μπορώ να καταλάβω ότι ψάχνεις και ψάχνεις διαρκώς να βρεις το κατάλληλο συστατικό, που θα ενυδατώσει σε βάθος το πρόσωπό σου.

Μάλλον… μόλις το βρήκες. Σου μιλώ, φυσικά, για τη γλυκερίνη και τις φανταστικές ιδιότητές της στο δέρμα.

Αυτό είναι το απόλυτο skincare συστατικό για βαθιά ενυδάτωση τον χειμώνα

Τι είναι η γλυκερίνη

Η γλυκερίνη είναι μια φυσική ένωση, που προέρχεται από φυτικό έλαιο ή ζωικά λίπη.

Πρόκειται, στην ουσία, για ένα ενυδατικό συστατικό, το οποίο προσελκύει την υγρασία από τον αέρα και της επιτρέπει να διεισδύσει στο δέρμα για βέλτιστη ενυδάτωση. Κάνει και κάτι ακόμη, όμως.

via GIPHY

Τραβά το νερό από τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας προς το επιφανειακό της στρώμα, ενυδατώνοντας έτσι κάθε επίπεδο του δέρματός σου.

Τα οφέλη της γλυκερίνης

Το βασικό πλεονέκτημα της γλυκερίνης είναι ένα: ότι ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και συγχρόνως προλαμβάνει την έλλειψη ενυδάτωσης.

Σε δεύτερο χρόνο, η γλυκερίνη παρέχει ένα στρώμα προστασίας ενάντια στους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τους ρύπους.Το υπέροχο με τη γλυκερίνη, πάντως, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Ειδικά, μάλιστα, για όσες έχουν ξηρό ή πολύ ευαίσθητο δέρμα, η γλυκερίνη είναι… ό,τι πρέπει. Και για τις γυναίκες με ακνεϊκό δέρμα είναι κατάλληλη, όμως, μιας και δεν φράσσει τους πόρους.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα εντάξεις τη γλυκερίνη στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου… έλα μαζί μου στην gallery. Έχω να σου πω κι άλλα!

Cover photo: freepik.com

DPG Network