DIY Time! Φτιάξε τέλειο λευκαντικό δοντιών μόνο με δύο υλικά

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Φτιάξε τέλειο λευκαντικό δοντιών μόνο με δύο υλικά

Θέλεις τέλεια και ολόλευκα δόντια; Σου έχω τη λύση!

Το χαμόγελο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της εμφάνισής μας. Παραδέξου το! Κι εσύ όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο, που σου χαμογελά πλατιά και που τα δόντια του λάμπουν, τον θυμάσαι καλά. Και θαυμάζεις αυτό το υπέροχο χαμόγελο.

Η αλήθεια είναι ότι τα λευκά και λαμπερά δόντια όλες μας κάνουν να έχουμε λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση. Να νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας. Αν, λοιπόν, κι εσύ θέλεις να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω και να αποκτήσεις ολόλευκα δόντια, σου έχω τη λύση: DIY λευκαντικό δοντιών.

6 τρόποι για να πεις «αντίο» στα κιτρινισμένα δόντια

Η συνταγή για το λευκαντικό δοντιών

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το λευκαντικό δοντιών είναι τα εξής:

3 κουταλιές μαγειρική σόδα

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

via GIPHY

Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπολ, πάρε ένα κομμάτι βαμβάκι, βούτηξέ το στο μείγμα και τρίψε με ελαφριές κινήσεις τα δόντια σου για 30 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, πλύνε κανονικά τα δόντια σου.

Γιατί θα λάμψουν τα δόντια σου με αυτήν τη συνταγή

Ο χυμός λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, που ως γνωστόν, έχει λευκαντικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει πως οποιονδήποτε λεκέ έχεις στα δόντια σου (π.χ. από καφέ), με αυτό το λευκαντικό δοντιών… θα τον διώξεις.



Όσο για τη μαγειρική σόδα; Είναι το απόλυτο υλικό για να καταπολεμήσεις και να περιορίσεις την εμφάνιση οδοντικής πλάκας. Γι’ αυτό, άλλωστε, βρίσκεται μέσα σε πολλές οδοντόκρεμες ως βασικό συστατικό.