3 tips για να πάψουν να πετάνε οι φύτρες των μαλλιών σου

Μαρία Ροδίτη
3 tips για να πάψουν να πετάνε οι φύτρες των μαλλιών σου

Βάλε τέλος στις bad hair days και στις φύτρες που σε κάνουν να δείχνεις… ξεμαλλιασμένη.

Κι εκεί που θέλεις να φτιάξεις μια τέλεια, sleek αλογοουρά ή να πιάσεις τα μαλλιά σου έναν κότσο, συνειδητοποιείς ότι οι φύτρες σου πετούν και κάνουν «πάρτι». Λύνεις και ξαναπιάνεις τα μαλλιά σου, χτενίζεσαι ξανά και ξανά, αλλά τίποτα… Τα νεύρα σου, βέβαια, έχουν φτάσει σε άλλο level.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Το περνάω ουκ ολίγες φορές αυτό, ειδικά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Μην απελπίζεσαι, όμως… Λύσεις υπάρχουν και θα τις δούμε εδώ μαζί όλες.

LIPARA MALLIA

Πώς θα «εκπαιδεύσεις» τα μαλλιά σου να λαδώνουν λιγότερο

Η υγρασία μάς τα χαλάει…

Το μόνιμο πρόβλημά μου αυτήν την εποχή είναι το φριζάρισμα και οι φύτρες. Βλέπεις, η υγρασία φουντώνει τα μαλλιά μου, τα κάνει «ζούγκλα» και σαν να μην έφτανε αυτό, προσπαθώ να τα πιάσω έχοντας τις φύτρες να με εμποδίζουν.

Κοντές τούφες που δεν πιάνονται με τίποτα και που δεν κρύβονται με τίποτα με καθυστερούν κάθε πρωί και όσο εγώ προσπαθώ να ετοιμαστώ για τη δουλειά μου.

via GIPHY

Μέσα σε αυτήν την έξαλλη κατάσταση, λοιπόν, στην οποία βρίσκομαι τελευταία αποφάσισα να ψάξω και να δω τι μπορώ να κάνω στην καθημερινότητά μου για να περιορίσω τις φύτρες. Και βρήκα! Είσαι έτοιμη να δεις τι μπορείς να κάνεις κι εσύ;

Τα 3 μυστικά για να τιθασεύσεις τις φύτρες σου

#1 Διατήρησε τα μαλλιά σου ενυδατωμένα

Καλό είναι στα λουσίματα να χρησιμοποιείς εναλλάξ μάσκες μαλλιών και conditioners, τα οποία ενυδατώνουν σε βάθος την τρίχα, αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή.

#2 Απόφυγε τη συχνή χρήση εργαλείων θερμότητας

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς εργαλεία hairstyling τόσο περισσότερες φύτρες και μαλλιά που πετούν θα εμφανίζονται. Κι αυτό, γιατί η θερμότητα προκαλεί φθορά και σπάσιμο στην τρίχα, με αποτέλεσμα οι φύτρες να πολλαπλασιάζονται.



#3 Βούρτσισε στρατηγικά τις φύτρες

Για να τιθασεύσεις τις φύτρες σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια παλιά οδοντόβουρτσα που έχεις. Ψέκασε την οδοντόβουρτσα με λακ ή άπλωσε λίγο ζελέ και χτένισε απαλά τις φύτρες σου. That’s it!

Μη φύγεις! Στην gallery σού έχω και προϊόντα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να μην έχεις ατίθασα μαλλιά και φύτρες που πετάνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

7 WOW και εύκολα χτενίσματα – Ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας

Μηλόξυδο: Τα οφέλη του στα μαλλιά και πώς θα το χρησιμοποιήσεις