Έτοιμες ξανά για παραλία;

Έτοιμες ξανά για παραλία;

Τι αλλάζει στην τσάντα της παραλίας όσο προχωράει το καλοκαίρι; Το έχετε σκεφτεί;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μένουν σταθερά μέσα στην μεγάλη τσάντα παραλίας μέχρι την τελευταία στιγμή και κάποια άλλα αντικαθιστούνται.

Τα αντηλιακά προσώπου και σώματος συνεχίζουν να κατέχουν τη βασική θέση, αλλά δίνουν γη θέση τους σε καινούρια μπουκάλια και σωληνάρια, που αυτή τη φορά έχουν πιο χαμηλούς δείκτες προστασίας και διαφορετικές υφές.

Όσο πιο πολλές μέρες έχετε περάσει στη θάλασσα, τόσο χαμηλότερος μπορεί να είναι ο δείκτης προστασίας που θα χρησιμοποιήσετε. Επίσης, αν είχατε αντηλιακά με χρώμα στη σύνθεση τους τώρα πια δεν τα έχετε ανάγκη. Αντικαταστήστε τα με φόρμουλες που εντείνουν το μαύρισμα και το διατηρούν περισσότερο. Αυτό αναγράφεται στην συσκευασία τους συνήθως.

Γενικά φόρμουλες butter που ενισχύουν και επιταχύνουν το μαύρισμα χωρίς να δίνουν μεγάλη προστασία επιτρέπονται αν έχετε μαυρίσει ήδη αρκετά. Ακόμη καλύτερα, όμως, συνδυάστε τα με κάποια άλλο αντηλιακό με χαμηλό δείκτη προστασίας και φορέστε τα εναλλάξ.

Τα αντηλιακά προϊόντα μαλλιών, όπως και το καπέλο μένουν μέχρι την τελευταία στιγμή μαζί σας. Το ίδιο ισχύει και για το νερό σε σπρέι που βρίσκεται πάντα μέσα στην τσάντα σας για να σας δροσίσει ευχάριστα όταν ο ήλιος καίει και να απομακρύνει το αλάτι ή το χλώριο με ένα ψέκασμα.