Πόση διάρκεια ζωής έχουν οι μάσκες ομορφιάς – Πότε πρέπει να τις πετάξεις

Μαρία Ροδίτη
Πόση διάρκεια ζωής έχουν οι μάσκες ομορφιάς – Πότε πρέπει να τις πετάξεις

Οι μάσκες ομορφιάς δεν ζουν… για πάντα!

Όσες αγαπάμε το skincare δεν παραλείπουμε να κάνουμε μία με δύο φορές την εβδομάδα μάσκα ομορφιάς. Είτε είναι μάσκα λάμψης, είτε μάσκα ενυδάτωσης, είτε αντιγήρανσης, αυτό το item είναι αναπόσπαστο κομμάτι της beauty routine μας.

Έχεις σκεφτεί, όμως, ποτέ αν η μάσκα που πιάνεις στα χέρια σου για να απλώσεις στο πρόσωπό σου είναι σε καλή κατάσταση; Μήπως έχει λήξει; Μήπως έχει χαλάσει; Βάζω στοίχημα ότι ούτε που έχει πάει ο νους σου. Ωστόσο, πρέπει πάντα να το σκέφτεσαι αυτό, διαφορετικά… δεν θα έχεις τα επιθυμητά αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.

ksiri afydatwmeni epidermida

Αφυδάτωση VS ξηρότητα της επιδερμίδας: Ποια η διαφορά τους (+5 μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης)

Πόση διάρκεια ζωής έχουν οι μάσκες ομορφιάς

Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις ότι η ενυδατική σου κρέμα έχει χαλάσει, γιατί το χρώμα της θα έχει αλλάξει ή υφή της θα είναι διαφορετική. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για τις μάσκες. Εκεί… είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, για να είσαι σίγουρη πως η μάσκα σου είναι έτοιμη για χρήση, θα πρέπει να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης. Αν δεν αναγράφεται στη συσκευασία ημερομηνία λήξης, σκέψου… αλλιώς.

via GIPHY

Οι μάσκες σε gel ή κρεμώδη υφή αντέχουν έξι μήνες ως έναν χρόνο από τη στιγμή που θα τις ανοίξεις. Οπότε, έχε κατά νου πότε χρησιμοποίησες πρώτη φορά τη μάσκα σου και πορεύσου με αυτήν την ημερομηνία.

Προσοχή, όμως! Δεν ισχύει το ίδιο για τις μάσκες από άργιλο. Οι μάσκες αργίλου, από τη στιγμή που ανοιχτούν, αντέχουν αυστηρά μέχρι έξι μήνες. Μετά δεν υπάρχει λόγος να τις χρησιμοποιήσεις, γιατί πολύ απλά δεν θα προσφέρουν απολύτως τίποτα στην επιδερμίδα σου.

Shopping time

Και… τώρα που έμαθες όλες τις πληροφορίες για τις μάσκες ομορφιάς, ρίξε μια ματιά στα ντουλάπια του μπάνιου και στο νεσεσέρ σου. Δες μήπως έχει λήξει κάποια μάσκα και τόσο καιρό την έβαζες αδίκως στην επιδερμίδα σου. Αν ισχύει αυτό, μην ανησυχείς!



Σου έχω βρει στην gallery τις πιο WOW sheet μάσκες που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμψει αμέσως από την πρώτη κιόλας χρήση. Check και… θα τις αγαπήσεις!

Cover photo: @masquemyday

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY Time! Πανεύκολη μάσκα λάμψης και αντιγήρανσης με τσάι matcha!

DIY Time! Ενυδατική μάσκα προσώπου με δύο υλικά για λιπαρά δέρματα