DIY Time! Μετά τα ξενύχτια χρειάζεσαι… ενυδάτωση – Η απόλυτη μάσκα ομορφιάς με μπανάνα

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Μετά τα ξενύχτια χρειάζεσαι… ενυδάτωση – Η απόλυτη μάσκα ομορφιάς με μπανάνα

Ήπιες αρκετό αλκοόλ τις τελευταίες δύο μέρες, έφαγες… και με το παραπάνω. Τώρα φρόντισε το δέρμα σου που έχει αφυδατωθεί!

Χρόνια πολλά και πάλι, girl! Μπορώ να φανταστώ ότι είσαι ένα πτώμα από το ξενύχτι και το φαγοπότι της Παραμονής και της ημέρας των Χριστουγέννων. Όλες στο ίδιο mood είμαστε αυτήν την Κυριακή.

Έχουμε πιει αρκετά ποτηράκια κρασί, έχουμε φάει γαλοπούλα, πατάτες και όλα τα συνοδευτικά… Ας μην πω για τα γλυκά! Ωραία και καλά όλα αυτά, όμως τώρα το δέρμα σου θέλει full ενυδάτωση.

katharismos prosopou

DIY Time! Ενυδατική μάσκα προσώπου με δύο υλικά για λιπαρά δέρματα

Γιατί; Διότι το αλκοόλ και τα λίπη από τα φαγητά το έχουν αφυδατώσει. Ε, δεν λέει να… ετοιμαστείς για την Πρωτοχρονιά και να έχεις θαμπό και ταλαιπωρημένο δέρμα. Έχω για σένα, λοιπόν, την απόλυτη μάσκα ομορφιάς με μπανάνα, που θα κάνεις απόψε και σε 15 λεπτά θα έχεις τέλειο glowing skin. Πάμε να τη δούμε;

Η απόλυτη μάσκα ομορφιάς με μπανάνα

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 ώριμη μπανάνα

Γάλα

1 κουταλάκι μέλι

Ροδόνερο

via GIPHY

Ανακάτεψε την μπανάνα με το μέλι και πρόσθεσε γάλα και ροδόνερο τόσο ώστε να δημιουργηθεί μια μαλακή πάστα. Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου, άπλωσε τη μάσκα και άσε τη να δράσει για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, ξέπλυνε την επιδερμίδα σου με χλιαρό νερό και… θαύμασε το ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα σου.

Όσο πιο ώριμη η μπανάνα τόσο το καλύτερο

Θέλω την προσοχή σου! Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα που θα χρησιμοποιήσεις τόσο το καλύτερο. Κι αυτό, γιατί θα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν στην καθυστέρηση της βλάβης των κυττάρων του δέρματος, στην ενυδάτωση και στη λάμψη της επιδερμίδας.



Extra tip: Αφού βγάλεις τη μάσκα από το πρόσωπό σου, τρίψε το δέρμα σου με τη φλούδα της μπανάνας για 2-3 λεπτά. Βλέπεις, η φλούδα είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Ε, σε κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγγάνιο, συστατικά τα οποία… θα κάνουν την επιδερμίδα σου να ενυδατωθεί σε βάθος, να λάμψει, αλλά και να αντιμετωπίσει σπυράκια και ακμή.

Cover photo: @alifeadjacent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY Time! Πανεύκολη μάσκα λάμψης και αντιγήρανσης με τσάι matcha!

DIY Time! Face scrub με βρώμη για να καταπραΰνεις την ευαίσθητη επιδερμίδα σου