DIY Time! Το κρύο είναι τσουχτερό – Χρειάζεσαι μια full ενυδατική μάσκα προσώπου με αβοκάντο

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Το κρύο είναι τσουχτερό – Χρειάζεσαι μια full ενυδατική μάσκα προσώπου με αβοκάντο

Μείνε στο σπίτι μιας που η θερμοκρασία έχει πέσει τόσο χαμηλά και φρόντισε εντατικά την επιδερμίδα σου!

Το κρύο είναι τσουχτερό! Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει αρχίσει ήδη να μας δείχνει τα «δόντια» της και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να καθίσεις σήμερα στο σπίτι, να απολαύσεις ώρες ξεκούρασης με τον εαυτό σου και… το καφεδάκι σου.

Τι άλλο να κάνεις; Beauty cocooning ξεκινώντας από την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Μην ξεχνάς ότι οι τόσο χαμηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν το δέρμα αφυδατώνοντάς το και κάνοντάς το να σου δημιουργεί την αίσθηση τραβήγματος.

face scrub

DIY Time! Το πιο εύκολο face scrub με κανέλα είναι αυτό!

Όλα αυτά, φυσικά, μπορείς να τα αποφύγεις με εντατική και τακτική ενυδάτωση. Σήμερα, λοιπόν, που είναι Σάββατο κι έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου, κάνε μια DIY ενυδατική μάσκα ομορφιάς με αβοκάντο, η οποία θα σου χαρίσει το πιο υπέροχο δέρμα ever!

Η συνταγή για την απόλυτη μάσκα ομορφιάς

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα με αβοκάντο είναι τα εξής:

Μισό ώριμο αβοκάντο

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 κουταλιά γιαούρτι

ylika

Photo: @farmhousedelivery

Μέσα σε ένα μπολ λιώσε με ένα πιρούνι το αβοκάντο και πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Στη συνέχεια, καθάρισε την επιδερμίδα σου με καθαριστικό προσώπου και άπλωσε παντού- εκτός από την περιοχή των ματιών- τη μάσκα που έφτιαξες.

Άσε τη DIY μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά στην επιδερμίδα σου και έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Πραγματικά, θα εντυπωσιαστείς με το πόσο λείο, ενυδατωμένο και λαμπερό θα είναι το δέρμα σου.

Τα οφέλη των συστατικών της μάσκας

Το αβοκάντο είναι γεμάτο από υγιή λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα που θα θρέψουν και θα ενυδατώσουν σε βάθος ακόμη και το πιο ξηρό δέρμα. Οι βιταμίνες Ε και Α στο αβοκάντο θα ενυδατώσουν, επίσης, το πρόσωπό σου, ενώ -χάρη στην αντιγηραντική τους δράση- θα του προσφέρουν και σύσφιξη, αλλά και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.



Το γιαούρτι θρέφει την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνει και τη βοηθά να διατηρήσει την υγρασία της. Η δροσιστική του υφή καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ ένα άλλο βασικό του συστατικό, το γαλακτικό οξύ, δρα συσφιγκτικά. Ταυτόχρονα, τα πολύτιμα προβιοτικά, με την αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική τους δράση, καταπολεμούν την ακμή.

Wait! Στην gallery θα δεις τι οφέλη έχουν το μέλι και το ελαιόλαδο για την επιδερμίδα σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY Time! 5 συνταγές ομορφιάς με κουρκουμά για να σε φροντίσεις από την κορυφή ως τα νύχια

DIY Time! Φτιάξε μόνη σου την απόλυτη αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου