DIY Time! Φτιάξε μόνη σου την απόλυτη αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Φτιάξε μόνη σου την απόλυτη αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου

Θα χρειαστείς μόνο δύο υλικά.

Αντιοξειδωτικά, αντιοξειδωτική προστασία και πάει λέγοντας… Ίσως να έχεις ακούσει πολλές φορές αυτούς τους όρους, να έχεις περίπου καταλάβει τι σημαίνουν, αλλά να μην είσαι και πολύ σίγουρη. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Θα σου εξηγήσουμε τα πάντα…

Τα αντιοξειδωτικά είναι η άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στις βλάβες που προκαλούν οι οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες. Συναντώνται σε διάφορες ομάδες τροφίμων, υπάρχουν και στο δέρμα μας και συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες (ακτίνες UV, περιβαλλοντική ρύπανση κλπ.) και στους οποίους αποδίδεται κατά μεγάλο ποσοστό η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας μας.

maska prosopou

Δεν αρκούν, ωστόσο, μόνο οι τροφές ή τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στο δέρμα μας. Η επιβάρυνση της επιδερμίδας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες είναι μεγάλη και γι’ αυτό χρειάζεται κι εσύ να… βάλεις το χεράκι σου. Πώς ακριβώς; Φροντίζοντας το δέρμα σου με skincare προϊόντα που έχουν αντιοξειδωτικά συστατικά. Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε σήμερα να σου προτείνουμε μια πανεύκολη, γρήγορη και αντιοξειδωτική μάσκα προσώπου, που θα βελτιώσει την όψη του δέρματός σου και θα το «θωρακίσει» απέναντι στους εξωτερικούς «εχθρούς».

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά λιωμένη παπάγια (πουρές)

Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

maska prosopou me papaya

Ανακάτεψε καλά τα δύο υλικά και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Άσε τη μάσκα να δράσει για δέκα λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό. Το αποτέλεσμα… θα σε εντυπωσιάσει.

Βλέπεις, η παπάγια περιέχει β-καροτένιο, που βοηθά στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, ενώ επίσης συμβάλλει και στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία (ναι, ο ήλιος βλάπτει και τον χειμώνα). Περιέχει, όμως, και βιταμίνη C, που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ παράλληλα ενισχύει την ικανότητα ανάπλασης της επιδερμίδας. Οι ευεργετικές της ιδιότητες δε σταματούν εδώ.

Η παπάγια περιέχει επίσης άφθονη βιταμίνη Ε, άλλο ένα πολύ σημαντικό συστατικό για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Σε συνδυασμό με το λεμόνι, που επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αυτή η μάσκα ομορφιάς μπορεί να αποτελέσει τον απόλυτο… skincare «δυναμίτη». Μη χάνεις χρόνο, λοιπόν! Δοκίμασέ τη και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το μυστικό της Drew Barrymore για τέλεια κυματιστά μαλλιά