4 tips για να κάνεις ψεύτικες φακίδες που θα μοιάζουν απόλυτα φυσικές

Μαρία Ροδίτη
4 tips για να κάνεις ψεύτικες φακίδες που θα μοιάζουν απόλυτα φυσικές

Οι ψεύτικες φακίδες είναι και πάλι τάση! Ώρα να τις δοκιμάσεις κι εσύ.

Είναι πολλά τα κορίτσια που σε παιδική ηλικία γκρίνιαζαν ή και έκλαιγαν στις μαμάδες τους, επειδή είχαν φακίδες και τα υπόλοιπα παιδιά δεν είχαν. Μέχρι που… οι φακίδες έγιναν μόδα με όλο και περισσότερες να προσπαθούν να τις δημιουργήσουν με τη βοήθεια του μακιγιάζ.

beauty trends 2022

Το ένα καλύτερο από το άλλο - Τα 5 πιο hot make up trends της άνοιξης

Θέλεις κι εσύ φακίδες, αλλά δεν ξέρεις πώς να τις κάνεις; Είναι πραγματικά πολύ απλή η διαδικασία. Οι φακίδες- που έγιναν huge τάση στα 60’s και στα 70’s- έρχονται ξανά στο προσκήνιο φέτος και αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για να τις πετύχεις. Όχι απλά να τις πετύχεις, αλλά… να μοιάζουν σαν να είναι αληθινές.

fakides1

Γυναίκα δημιουργεί ψεύτικες φακίδες το 1966

Τα πιο εύκολα tips για να κάνεις ψεύτικες φακίδες

#1 Χρησιμοποίησε ένα freckle pen

Στην αγορά θα βρεις ειδικό στυλό για φακίδες, το οποίο είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βουτήξεις το πινέλο στο προϊόν και να δημιουργήσεις μικροσκοπικές φακίδες στο πρόσωπο. Στην ουσία, θα πρέπει ταμποναριστά να πιέζεις το πινέλο στο πρόσωπο, ώστε οι φακίδες να έχουν φυσικό αποτέλεσμα.

#2 Και το μολύβι φρυδιών κάνει

Και να μην έχεις freckle pen δεν πειράζει. Χρησιμοποίησε κατά τον ίδιο τρόπο το μολύβι φρυδιών σου, το οποίο -λόγω και της πιο φυσικής απόχρωσής του- θα χαρίσει ένα φυσικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Επίλεξε ένα αδιάβροχο μολύβι φρυδιών, ώστε να διαρκέσουν πολλές ώρες οι fake φακίδες σου.


via GIPHY


#3 Επίλεξε αδιάβροχο eyeliner

Αρκεί, φυσικά, αυτό να μην είναι μαύρο, αλλά να είναι καφέ. Με πολύ προσεκτικές κινήσεις δημιούργησε τις ψεύτικες φακίδες γύρω από τη μύτη και ψηλά στα μήλα και θα έχεις… αυτό το sexiness που τόσο καιρό αναζητούσες.

#4 Χρησιμοποίησε στένσιλ

Το στένσιλ είναι διάτρητο αυτοκόλλητο που θα το τοποθετήσεις στα σημεία που θέλεις να έχεις φακίδες και με τη βοήθεια αυτού θα δημιουργήσεις ψεύτικες φακίδες. Αφού τις σχηματίσεις με ένα από τα παραπάνω προϊόντα, αφαιρείς το στένσιλ και έχεις τέλειες φακίδες, σαν αληθινές!



Extra tip: Όποιον από τους παραπάνω τρόπους κι αν χρησιμοποιήσεις για τις fake φακίδες, μην ξεχάσεις στο τέλος να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με setting spray. Έτσι, το μακιγιάζ σου θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Check τώρα την gallery και δες μερικά προϊόντα που θα σου φανούν χρήσιμα για να κάνεις ψεύτικες φακίδες.

Cover photo: @freck

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ