3 λάθη που κάνεις με το scrub και δεν βλέπεις αποτέλεσμα στο δέρμα σου

Μαρία Ροδίτη
3 λάθη που κάνεις με το scrub και δεν βλέπεις αποτέλεσμα στο δέρμα σου

Γιατί και η απολέπιση έχει και τα μυστικά της.

Μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς περιλαμβάνει τα εξής βήματα: καθαρισμό προσώπου, απολέπιση, μάσκα, ενυδάτωση. Όσον αφορά, ωστόσο, την απολέπιση υπάρχουν πολλές… παρεξηγήσεις ανάμεσα στον γυναικείο πληθυσμό.

Άλλες πιστεύουν ότι πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, άλλες τη θεωρούν εντελώς περιττή και το αποτέλεσμα είναι να αναρωτιούνται τι δεν πάει καλά με την επιδερμίδα τους. Μήπως κι εσύ είσαι σε μια ανάλογη φάση;

body scrubs

10 body scrub για να τελειώσει καλά αυτή η Δευτέρα

Γι’ αυτό ακριβώς έχω συγκεντρώσει τα 3 βασικά λάθη που μάλλον κάνεις με την απολέπιση της επιδερμίδας σου, αλλά και ένα DIY scrub που θα χαρίσει στο δέρμα σου αυτήν τη λάμψη που τόσο καιρό αναζητούσες.

Τα λάθη που κάνεις με την απολέπιση και δεν βλέπεις αποτέλεσμα

#1 Έχεις ξηρό δέρμα και θεωρείς ότι δεν χρειάζεσαι scrub

Λάθος! Κάθε τύπος επιδερμίδας χρειάζεται scrub. Πόσο μάλλον αν έχεις ξηρό δέρμα, με την απολέπιση θα απομακρύνεις τα πολλά νεκρά κύτταρα που έχει η επιδερμίδα σου. Φυσικά, μετά το scrub μην ξεχάσεις την ενυδάτωση. Είναι must!

#2 Κάνεις απολέπιση κάθε μέρα

Υπερβολή… Έτσι μόνο κακό θα κάνεις στο δέρμα δημιουργώντας του ξηρότητα. Η σωστή συχνότητα για scrub είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα.



#3 Ο λαιμός δεν χρειάζεται απολέπιση

Μα φυσικά και χρειάζεται! Όπως κάνεις scrub σε όλο το πρόσωπο και σε όλο το σώμα, χρειάζεται να απολεπίζεις και τον λαιμό.

Η πιο εύκολη DIY συνταγή

Αν θέλεις να κάνεις μια σπιτική συνταγή scrub, δεν έχεις παρά ν’ ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.


via GIPHY


Ανακάτεψε φρεσκοκομμένο καφέ με μια κούπα γιαούρτι και πάνω σε καθαρό πρόσωπο κάνε απαλό μασάζ για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και… voila. Θα έχεις το πιο λαμπερό δέρμα ever!

Αν, από την άλλη, θέλεις κάποιο scrub που να κυκλοφορεί στην αγορά, check την gallery και δες τα 5 αγαπημένα μας!

Cover photo: @merakimomentscom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ