Όταν η ζέστη σταματά, αλλά ο ιδρώτας συνεχίζει

Όταν η ζέστη σταματά, αλλά ο ιδρώτας συνεχίζει

Το πρόβλημα της υπερβολικής εφίδρωσης δεν είναι άλυτο. Αρκεί να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα.

Κάνετε τα πάντα όπως πρέπει, αλλά η εφίδρωση για σας είναι αναπόφευκτη και μάλιστα σε πολύ ενοχλητικό βαθμό. Αν πιστεύετε ότι καμία ποσότητα και κανένα προϊόν δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες σας, μπορεί να ανήκετε στις σπάνιες περιπτώσεις που πάσχουν από υπερεφίδρωση.

Τα συμπτώματα είναι υπερβολικός ιδρώτας –τέσσερις φορές πάνω από το κανονικό- σε περιοχές όπως οι παλάμες, οι φτέρνες και οι μασχάλες. Αυτό και μόνο, μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σας καθώς και την καθημερινότητά σας. Μην απογοητεύεστε όμως αφού υπάρχει θεραπεία.

Επισκεφτείτε τον δερματολόγο, ο οποίος αρχικά θα σας συστήσει κάποιο εξειδικευμένο αντιιδρωτικό και στη συνέχεια αν αυτό δεν επαρκεί, θα σας προτείνει μία πιο επιθετική θεραπεία όπως οι ενέσεις botox. Οι συγκεκριμένες ενέσεις αναστέλλουν την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών οι οποίοι ευθύνονται για τον ιδρώτα για τουλάχιστον έξι μήνες.

Πριν φτάσετε εκεί δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μία εντατική αγωγή για την υπερβολική εφίδρωση -και όχι ένα συνηθισμένο αποσμητικό-, που μέρα με τη μέρα ρυθμίζει την φυσική έκκριση του ιδρώτα. Θα βρείτε στα φαρμακεία στις μάρκες τη Roc και της Vichy.

Και φυσικά μην πανικοβάλλεστε. Για να είστε σίγουρες, ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες ότι θα μυρίζετε υπέροχα, δεν χρειάζεται παρά να ρίξετε στο νεσεσέρ που έχετε πάντα μαζί σας, ένα αποσμητικό σε φακελάκι. Είναι καθαριστικά, δροσιστικά και πρακτικά και πολύ γρήγορα θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Θα βρείτε στη Sephora αλλά και στα φαρμακεία στην Klorane.