DIY Time! Το απόλυτο matcha smoothie μπορεί να γίνει η πιο αναζωογονητική μάσκα μαλλιών

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Το απόλυτο matcha smoothie μπορεί να γίνει η πιο αναζωογονητική μάσκα μαλλιών

Φτιάξε αυτό το matcha smoothie για να πάρεις δυνάμεις, αλλά χρησιμοποίησέ το και ως μάσκα στα μαλλιά σου!

Είτε χρησιμοποιείς συχνά-πυκνά εργαλεία hairstyling για να φτιάχνεις διάφορα χτενίσματα στα μαλλιά σου, είτε όχι, πάντα χρειάζεται να κάνεις μια μάσκα μαλλιών. Τα μαλλιά, βλέπεις, έχουν ανάγκη από θρέψη και ενυδάτωση όσο υγιή κι αν είναι.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν έχεις πάντα πρόχειρη μια μάσκα μαλλιών ή αν σου τελείωσε σε αυτήν τη φάση, ευτυχώς υπάρχει η λύση… της φύσης. Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου με φρέσκα λαχανικά και τσάι matcha ένα smoothie (ναι smoothie, καλά διάβασες), το οποίο και θα απολαύσεις για να πάρεις δυνάμεις και ενέργεια, αλλά και θα απλώσεις στα μαλλιά σου για να τα κάνεις ακόμα πιο υγιή και λαμπερά. Έτοιμη να μάθεις την απόλυτη συνταγή;

DIY Time! Μάσκα με γιαούρτι για να ανακουφιστείς αν κάηκες στην πλάτη από τον ήλιο

Η συνταγή για το matcha smoothie που θα χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το matcha smoothie, το οποίο θα ανανεώσει την τρίχα και θα χαρίσει υγεία στα μαλλιά σου, είναι τα εξής:

1 κουταλιά τσάι matcha

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαρούλι

½ κούπα baby σπανάκι

https://www.instagram.com/p/Cd6atYiJECy

1 κλωναράκι μέντα

½ αβοκάντο

3 κουταλιές φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

¼ κούπας παγάκια

1 φλιτζάνι νερό

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το smoothie matcha ως μάσκα μαλλιών

Ρίξε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και δες μήπως χρειάζεται περισσότερο νερό ή παγάκια. Στη συνέχεια, χτύπησε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Τώρα, μπορείς να απολαύσεις το matcha smoothie σου, αλλά και να το χρησιμοποιήσεις ως μάσκα μαλλιών. Άπλωσέ το στις άκρες των μαλλιών σου, κάνε καλό μασάζ με τα δάχτυλα και τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα καλά. Άσε τη μάσκα- matcha smoothie να δράσει για μισή ώρα, παράλληλα απόλαυσε ένα ποτήρι από το smoothie κι έπειτα λούσου.

Μετά – πραγματικά- δεν θα πιστεύεις πόσο απαλά και υγιή θα είναι τα μαλλιά σου. Βλέπεις, τα λαχανικά που περιέχονται στο smoothie είναι πλούσια σε βιταμίνες, άρα ικανά να προσφέρουν θρέψη και αναζωογόνηση στην τρίχα. Χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη DIY μάσκα μαλλιών 2 φορές την εβδομάδα και αμέσως θα δεις τη διαφορά, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα ή έχουν σπασμένες άκρες.