DIY Time! Body scrub με θαλασσινό αλάτι και μέντα για λεμφική αποτοξίνωση

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Body scrub με θαλασσινό αλάτι και μέντα για λεμφική αποτοξίνωση
Instagram: skincare

Λίγο πριν βγεις για το βραδινό ποτό σου χάρισε στον εαυτό σου αυτό το υπέροχο body scrub, που θα σου κάνει αποτοξίνωση και θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία της λέμφου.

 

Πρήξιμο, οίδημα, κατακράτηση, κυτταρίτιδα… Αν έχεις έρθει αντιμέτωπη με όλα ή με κάποια από αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να ξέρεις ότι έχεις ανάγκη από λεμφική αποτοξίνωση. Το λεμφικό σου σύστημα, δηλαδή, δεν έχει καταφέρει να αποβάλει από τον οργανισμό όλα τα άχρηστα στοιχεία και για αυτό έχεις εμφανίσει όλα αυτά τα «σημάδια» στο σώμα σου.

Τι χρειάζεσαι άμεσα, λοιπόν; Ένα scrub σώματος, το οποίο θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία της λέμφου, θα συμβάλει στη μείωση του πρηξίματος και θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις και την κυτταρίτιδα. Η συνταγή για DIY body scrub που σου προτείνω παρακάτω θα σε βοηθήσει να κάνεις όλα αυτά, αλλά… όχι μόνο! Θα μπορέσεις – εκτός από λεμφικό detox- να κάνεις και mind detox και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας το self care σου.

DIY Time! Το πιο εύκολο foot scrub για να φοράς με αυτοπεποίθηση τα πέδιλά σου

Η συνταγή για το σπιτικό body scrub με θαλασσινό αλάτι και μέντα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το σπιτικό body scrub με θαλασσινό αλάτι και μέντα είναι τα εξής:

https://www.instagram.com/p/B88WD9CHUTo

1 φλιτζανάκι θαλασσινό αλάτι

5 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

5 κουταλάκια του γλυκού αιθέριο έλαιο μέντας

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το scrub για λεμφική αποτοξίνωση

Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, ρίξε νερό στο σώμα σου και άπλωσε το scrub κάνοντας κυκλικές κινήσεις σε όλο το κορμί σου. Επίμεινε στα πιο «δύσκολα» σημεία όπως είναι οι γλουτοί (που μπορεί να έχουν περισσότερη κυτταρίτιδα), η κοιλιά και τα πόδια που πιθανόν να έχουν πρηστεί.

Τέλος, ξέπλυνε το σώμα σου με χλιαρό νερό και θα δεις πως αμέσως θα νιώθεις καλύτερα. Βλέπεις, το θαλασσινό αλάτι – εκτός από απολέπιση που κάνει – έχει την ιδιότητα να συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, να μειώνει σημαντικά την κυτταρίτιδα και να χαρίζει λάμψη στο δέρμα.

Η μέντα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες μιας και βοηθά σε περιπτώσεις έλλειψης συγκέντρωσης ή πνευματικής κόπωσης, καθώς προσφέρει πνευματική διαύγεια και αναζωογονεί το πνεύμα. Φτιάχνοντας, λοιπόν, το παραπάνω scrub σώματος και θα χαλαρώσεις πνευματικά, αλλά και θα ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία της λέμφου μειώνοντας οιδήματα και κυτταρίτιδα στο σώμα σου.

Μην περιμένεις άλλο! Είναι Σάββατο απόγευμα και είναι η τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσεις αυτό το body scrub και να βγεις πανέτοιμη για το βραδινό ποτό σου.