Bacne: Τα λάθη που κάνεις & πώς θα αντιμετωπίσεις τα σπυράκια στην πλάτη

Μαρία Ροδίτη
Bacne: Τα λάθη που κάνεις & πώς θα αντιμετωπίσεις τα σπυράκια στην πλάτη
Instagram: @katboesenberg_fit

Το καλοκαίρι η ακμή στην πλάτη είναι ένα σύνηθες και τόσο… ενοχλητικό φαινόμενο. Μάθε, λοιπόν, πώς θα απαλλαγείς από αυτή για να φοράς με αυτοπεποίθηση τα μαγιό και τα εξώπλατα φορέματά σου.

 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μας αρέσει να φοράμε όλη μέρα το μαγιό μας, να κυκλοφορούμε με off-shoulder tops και εξώπλατα φορέματα και γενικότερα να επιλέγουμε όσο λιγότερο… ύφασμα μπορούμε για να παραμένουμε δροσερές. Τι γίνεται, όμως, όταν η bacne (aka ακμή στην πλάτη) κάνει την εμφάνισή της;

Εκεί έρχονται, δυστυχώς, τα T-shirts, οι πουκαμίσες και τα tops ή φορέματα με μανίκι. Βγαίνει έτσι ένα ολόκληρο καλοκαίρι; Φυσικά και όχι. Και όχι μόνο από άποψη styling. Δεν είναι δυνατόν να σκέφτεσαι ξανά και ξανά τι θα φορέσεις λόγω της ακμής στην πλάτη, ούτε και να περιορίζεσαι στην παραλία και όταν θες να βάλεις μαγιό. Τι να κάνεις; Κατ’ αρχάς να μάθεις τι έχεις κάνει εσύ λάθος κι εμφάνισες bacne, αλλά και να δράσεις για να εξαφανίσεις το θέμα σου.

Το δερματικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη Δέσποινα Καμπούρη ίσως να το αντιμετωπίζεις κι εσύ

Τα λάθη που κάνεις κι εμφανίζεις bacne

Πολύ κρύο ή πολύ καυτό ντους

Γενικά τα άκρα… κάνουν κακό όπως καταλαβαίνεις! Από τη μία το πολύ κρύο νερό την ώρα του μπάνιου σφίγγει τους πόρους, από την άλλη το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους σε σημείο να υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος. Πες «ναι», λοιπόν, στο χλιαρό νερό για να μην εμφανίσεις κανένα σπυράκι ή ερεθισμό στην επιδερμίδα σου.

Χρησιμοποιείς τα λάθος σαμπουάν & conditioners

Τα σαμπουάν & conditioners με θειικά άλατα είναι αρκετά σκληρά για το δέρμα και μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση σπυριών.

Δεν κάνεις μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική

Όταν γυμνάζεσαι ιδρώνεις κι όταν ιδρώνεις τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο δέρμα σου είναι ικανά να προκαλέσουν την εμφάνιση σπυριών στην επιδερμίδα.

https://www.instagram.com/p/CGsQep6nBIl

Χρησιμοποιείς με λάθος σειρά τα προϊόντα στο μπάνιο

Αν πλένεσαι πρώτα με αφρόλουτρο και μετά με σαμπουάν και conditioner, είναι πιθανό να εμφανίζεις bacne. Κι αυτό, γιατί πολλά σαμπουάν και conditioners έχουν στη σύστασή τους σκληρά συστατικά. Λούσου πρώτα, λοιπόν, και συνέχισε μετά με το αφρόλουτρο για να απομακρυνθεί ό,τι βλαβερό έχει μείνει από το σαμπουάν στο δέρμα σου.

Υπερβάλλεις με την απολέπιση

Αν κάνεις σχεδόν καθημερινά απολέπιση το μόνο που καταφέρνεις είναι να ταλαιπωρείς το δέρμα σου. Και τότε, ναι! Μπορεί να εμφανίσεις ακμή στην πλάτη.

Συνέχισε στην gallery για να μάθεις πώς θα αντιμετωπίσεις την bacne.