Buttne: Η ακμή στα οπίσθια δεν είναι μύθος αλλά μπορείς να απαλλαγείς από αυτήν

Μαρία Ροδίτη
Buttne: Η ακμή στα οπίσθια δεν είναι μύθος αλλά μπορείς να απαλλαγείς από αυτήν

Η buttne (aka ακμή στα οπίσθια) είναι φαινόμενο της άνοιξης και του καλοκαιριού, αλλά δεν χρειάζεται να σε τρομάζει. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα μπορείς ν’ απαλλαγείς από αυτήν.

Την ακμή στο πρόσωπο τη γνωρίζεις σίγουρα. Ίσως να έχεις έρθει κιόλας αντιμέτωπη με αυτήν στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου. Και την ακμή στην πλάτη πιθανότατα την ξέρεις. Τι έχεις να πεις, όμως, για την ακμή στα οπίσθια ή αλλιώς buttne (aka butt+acne);

Ναι, αυτά τα σπυράκια που βγάζεις τους καλοκαιρινούς μήνες στα οπίσθια έχουν ονομασία και λέγονται buttne. Και πίσω από αυτήν την κατάσταση υπάρχει και αιτία, αλλά – ευτυχώς- και τρόποι αντιμετώπισης. Οπότε, απλά μην αγχώνεσαι για τίποτα!

Κωδικός: Buttne aka Ακμή στα οπίσθια. Έτσι θα βελτιώσεις την κατάσταση

Τι είναι στην πραγματικότητα η buttne

Η buttne δεν είναι στ’ αλήθεια ακμή. Είναι θυλακίτιδα. Πρόκειται, στην ουσία, για μια φλεγμονή των τριχοθυλακίων, η οποία προκύπτει από φραγμένα θυλάκια και ήπια μόλυνση των τριχοθυλακίων, που οδηγεί σε εξογκώματα στους γλουτούς που μοιάζουν με ακμή.

BUTTNE.jpg

Οι αιτίες για αυτό το «κακό» που μπορεί να σε βρει είναι πολλές. Σίγουρα ο ιδρώτας (καλοκαίρι, καταλαβαίνεις), αλλά και η αποτρίχωση στο σημείο. Κι αν δεν αντιμετωπίσεις γρήγορα την κατάσταση κι αφήσεις τα βακτήρια εκεί πίσω να «χορεύουν», πιθανότατα τα σπυράκια θα γίνουν κύστες. Οκ, ψυχραιμία! Υπάρχει λύση και είναι στο χέρι σου να πατάξεις την buttne.

Πώς θα καταπολεμήσεις την ακμή στα οπίσθια

Χρησιμοποίησε ένα αφρόλουτρο με benzoyl peroxide

Το υπεροξείδιο του βενζολίου έχει την ικανότητα να θανατώνει τα βακτήρια, να αποφράσσει τους πόρους και να μειώνει τη φλεγμονή. Επίλεξε, λοιπόν, ένα σαπούνι ή αφρόλουτρο που να εμπεριέχει αυτό το συστατικό και θα δεις πολύ σύντομα την buttne σου να εξαφανίζεται.

Επίλεξε ένα αφρόλουτρο με tea tree

Το tea tree έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οπότε χρησιμοποιώντας το θα εξολοθρευτούν τα βακτήρια και άρα θα μειωθεί η buttne σου αισθητά.

Κάνε απολέπιση

Προτίμησε μια κρέμα απολέπισης χωρίς κόκκους για να μην «τραυματίσεις» και χειροτερέψεις την ακμή στα οπίσθιά σου. Κάνε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα με απαλό μασάζ στην περιοχή και θα δεις πως σιγά-σιγά θα βελτιωθεί η κατάστασή σου.

Κάνε χημικό peeling

Αν θέλεις πιο γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα, επισκέψου τον δερματολόγο σου και κάνε χημικό peeling.

Συνέχισε στην gallery να δεις κι άλλους τρόπους αντιμετώπισης της buttne!