DIY Time! Πώς θα φτιάξεις eye patches με λεμόνι για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Πώς θα φτιάξεις eye patches με λεμόνι για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους

Η βιταμίνη C από το λεμόνι θα λευκάνει την επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών χαρίζοντάς σου υπέροχο και λαμπερό βλέμμα.

Μαύροι κύκλοι. Ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες εκεί έξω και που οι αιτίες του είναι πολλές. Η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η κούραση είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το βλέμμα σου είναι διαρκώς θαμπό. Και χρειάζεται να δράσεις άμεσα. Γιατί… καλά τα concealers, αλλά αν δεν έχεις και μια υγιή βάση, πόση δουλειά να κάνουν κι αυτά;

Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο- όπως κάνεις εβδομαδιαία μάσκα προσώπου- να κάνεις και μάσκα ματιών ή αλλιώς να φοράς eye patches. Πώς αλλιώς, άλλωστε, θα καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους; Και μη βιαστείς να πεις πως πάλι θα μπεις σε έξοδα. Παρακάτω σου έχω την πιο εύκολη συνταγή DIY για eye patches που θα φτιάξεις με φυσικά υλικά της κουζίνας σου και δεν θα πιστεύεις… στα μάτια σου.

10 eye patches για ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα

Η συνταγή για τα DIY eye patches

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να κάνεις μόνη σου eye patches είναι τα εξής:

diy_eyepatches.jpg

Χυμός 1 λεμονιού

2 cotton pads

2-3 σταγόνες λάδι καρύδας

Πράσινο τσάι

Ρίξε σε ένα μπολ τον χυμό ενός λεμονιού, λίγο πράσινο τσάι και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε 2-3 σταγόνες ελαίου καρύδας και βούτα μέσα στο μείγμα τα cotton pads.

Στη συνέχεια, και αφού έχεις πλύνει το πρόσωπό σου, βάλε τα eye patches κάτω από τα μάτια και άσε τα να δράσουν για 15 λεπτά περίπου. Αμέσως μόλις τα βγάλεις θα δεις πιο λαμπερό το δέρμα σου και πιο λευκή την περιοχή των μαύρων κύκλων.

Η δράση του λεμονιού, του πράσινου τσαγιού και του ελαίου καρύδας

Η βιταμίνη C, που περιέχει το λεμόνι, έχει λευκαντικές ιδιότητες και είναι αυτή που θα «λευκάνει» τους μαύρους κύκλους σου κάνοντας το βλέμμα σου πιο φωτεινό. Το πράσινο τσάι, από την άλλη, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή των ματιών.

Τέλος, το έλαιο καρύδας είναι full ενυδατικό, οπότε θα διατηρήσει την περιοχή των μαύρων κύκλων ενυδατωμένη και σφριγηλή.