Χαλαρώστε κάνοντας μασάζ μόνες σας

Χαλαρώστε κάνοντας μασάζ μόνες σας

Λίγο πριν το μπάνιο και το λούσιμο αλλά και αμέσως μετά ακολουθήστε μία σειρά κινήσεων που θα σας χαλαρώσουν και θα σας αναζωογονήσουν.

  • Καθίστε σε μια καρέκλα με τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα. Εισπνεύστε βαθιά και στη συνέχεια εκπνεύστε, ενώ αισθάνεστε την αναπνοή σας να ανεβαίνει από τα πέλματα και τα γόνατα, μέσα από τη λεκάνη, το στήθος σας και να βγαίνει από την κορυφή του κεφαλιού σας. Επαναλάβετε τρεις φορές.
  • Στη συνέχεια, ενώ κάθεστε ακόμη, ισιώστε την πλάτη, αναπνεύστε και γυρίστε το κεφάλι σας στο πλάι και προς τα πίσω μέχρι εκεί που νιώθετε άνετα. Μετρήστε ως το τρία. Στην εκπνοή, γυρίστε πάλι το κεφάλι σας μπροστά. Κάντε το ίδιο και προς την άλλη κατεύθυνση. Επαναλάβετε τρεις φορές.
  • Τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας στους ώμους και, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, κάντε μασάζ με αργές κυκλικές κινήσεις στους ώμους σας, ασκώντας λίγο έντονη πίεση. Η κίνηση αυτή θα πρέπει να είναι αργή και σταθερή.
  • Βάλτε τη μία παλάμη πάνω από την άλλη και τοποθετήστε τις επάνω στο κεφάλι σας. Εισπνεύστε και, στη συνέχεια, καθώς εκπνέετε, πιέστε σταθερά προς τα κάτω.
  • Μπείτε στο ντους και χαλαρώστε. Πάρτε το χρόνο σας και απολαύστε την αίσθηση του νερού. Λουστείτε με το σαμπουάν Pantene Pro-V που είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία που κάνετε και στο καθημερινό σας τελετουργικό.
  • Στη συνέχεια, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα που έχετε προθερμάνει. Η Beata λέει: «Χρησιμοποιείτε πάντα μία μικρή πετσέτα για τα μαλλιά σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κλιπ για να την στερεώσετε. Οι μεγαλύτερες πετσέτες βαραίνουν πολύ, όταν τις τυλίγετε γύρω από το κεφάλι σας, με αποτέλεσμα να τεντώνετε τους μύες των ώμων σας, προσπαθώντας να στηρίξετε το βάρος.»
  • Χαλαρώστε για 10 λεπτά και κάντε στον εαυτό σας αυτό το μασάζ ενώ είστε ξαπλωμένη: κλείστε τα μάτια και πιέστε ελαφρά τους κροτάφους με το επάνω μέρος των δακτύλων σας, κρατώντας χαλαρούς τους αγκώνες πλάι στο στήθος σας. Μην τεντώνετε την επιδερμίδα σας. Κάντε 5 αργούς κύκλους προς τα πάνω και, στη συνέχεια, άλλους 5 προς τα πίσω, αναπνέοντας αργά και τακτικά.
  • Έπειτα, δουλέψτε στην περιοχή του σαγονιού, πιέζοντας τα δάχτυλα κατά μήκος των μυών του που βρίσκονται πίσω από τα δόντια (σφίξτε τα δόντια σας για να τους εντοπίσετε). Με το στόμα σας ελαφρά ανοιχτό, πιέστε ομοιόμορφα και κυκλικά με τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, σε μια εισπνοή, πιέστε τα δάχτυλα επάνω στο μυ και κρατήστε την πίεση μετρώντας έως το 5. Εκπνεύστε.
  • Μη σηκωθείτε αμέσως. Χαλαρώστε για πέντε λεπτά ακόμη. Είστε έτοιμες!