Σώστε τα πόδια σας

Σώστε τα πόδια σας

Περιποιηθείτε μόνες σας στο σπίτι τα πόδια σας και ξεκουράστε τα μετά τις γιορτινές εξόδους.

Τα πάρτι φτάνουν στο τέλος τους και η κούραση είναι εμφανής, από τα ξενύχτια, τα τακούνια και το χορό! Μείνετε σπίτι και περιποιηθείτε τα πόδια σας. Η ανακούφιση θα είναι μεγάλη!

Για να τα καταπραΰνετε –γιατί κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών τα πόδια πρήζονται- βάλτε τα πόδια σε μία λεκάνη με νερό, όπου θα έχετε ρίξει προηγουμένως μερικά παγάκια, έξι σταγόνες από tea tree oil και μερικά φύλλα δεντρολίβανο. Αφήστε τα πόδια σας μέσα για 30 δευτερόλεπτα και τρίψτε τα στην συνέχεια με μία πετσέτα. Επαναλάβετε μέχρι να υποχωρήσει το πρήξιμο.

Στη συνέχεια περιποιηθείτε τα με την κατάλληλη κρέμα. Αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα τραχύ και οι κάλοι αποτελούν μόνιμο πρόβλημα διαλέξτε μία κρέμα με γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ το οποίο έχει απολεπιστικές ιδιότητες, μαλακώνει τα ξηρά σημεία και ενυδατώνει. Επίσης, οι κρέμες που περιέχουν ουριο-φορμαλδεΰδη καταπολεμούν την δημιουργία κάλων και απαλύνουν τα σκληρά σημεία όπως τις φτέρνες.

Τα περισσότερα καθαριστικά προϊόντα που απευθύνονται στα πόδια συγχρόνως απαλύνουν την επιδερμίδα. Κάποια όμως απομακρύνουν και τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας το δέρμα ιδιαίτερα απαλό. Προϊόντα που περιέχουν γάλα, σόγια ή φρούτα κρύβουν μέσα τους φυσικά οξέα τα οποία απαλύνουν τα ξηρά και άγρια σημεία του δέρματος.