Η Ρούλα Σταματοπούλου μας δείχνει πώς να πετύχουμε το μακιγιάζ και τα μαλλιά της Gwyneth Paltrow στα Oscars

Η Ρούλα Σταματοπούλου μας δείχνει πώς να πετύχουμε το μακιγιάζ και τα μαλλιά της Gwyneth Paltrow στα Oscars

Ένα στυλ που πήρε πολύ καλές κριτικές γίνεται εύκολα δικό σας με τις κατάλληλες συμβουλές.

«Τα μαλλιά της Gwyneth Paltrow στα Oscars είναι πολύ απλά» λέει η hair stylist και make-up artist Ρούλα Σταματοπούλου «Αυτό το χτένισμα είναι πολύ σικάτο. Αφού τα ισιώσουμε πολύ καλά μπορούμε να κρεπάρουμε λίγο τα μαλλιά στις ρίζες, -όχι πάρα πολύ, τονίζει- ίσα-ίσα για να φαίνονται χτενισμένα και για να πάρουν λίγο όγκο. Στη συνέχεια κάνουμε μία χωρίστρα στην άκρη και τα πιάνουμε πολύ χαλαρά με ένα απλό λαστιχάκι χαμηλά σε αλογοουρά» λέει η Ρούλα και συνεχίζει «Υπάρχουν και διάφανα λαστιχάκια στην αγορά που είναι ακόμη πιο σικάτα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ απλό αλλά πολύ εντυπωσιακό».

Όσο για το μακιγιάζ η Ρούλα εξηγεί «Το μακιγιάζ της είναι εξίσου απλό. Έχει τονίσει τα χαρακτηριστικά της πολύ απαλά. Έχει βάλει ρίζα-ρίζα μολύβι -και όχι eyeliner- στο άνω βλέφαρο. Για να το κάνετε, χρησιμοποιήστε οι ξανθιές πολύ σκούρο καφέ μολύβι και οι μελαχρινές μαύρο. Για να δώσει βάθος στο βλέμμα, χρησιμοποιεί μία σκιά καφέ-κεραμιδί ανοιχτό, χωρίς να το παρακάνει όμως, γιατί πρέπει να είναι πολύ διακριτικό. Αυτό μπαίνει και λίγο εσωτερικά στο μάτι. Με αυτή τη σκιά με την οποία κάνουμε τη μπανάνα, που δίνουμε το σχήμα δηλαδή στο κόκαλο για να δώσουμε βάθος, τη βάζουμε και στο κάτω βλέφαρο με το πινελάκι μας».

«Στο καπάκι και κάτω από το φρύδι, μπορούμε να βάλουμε μία σατινέ εκρού σκιά του δέρματος που δεν ασπρίζει, απλά για να δώσουμε λίγο φως» λέει η Ρούλα. «Στις πάνω βλεφαρίδες έχει βάλει έντονη μάσκαρα, άρα περάστε αρκετές στρώσεις. Στις κάτω βλεφαρίδες, όμως, μην βάλετε καθόλου μάσκαρα. Αφήστε τις φυσικές» σημειώνει.

«Το ρουζ είναι φυσικό με γυαλάδες στα μήλα, και το πιο σημαντικό είναι η ωραία, διάφανη βάση που έχει δημιουργήσει και που πρέπει να προσέξετε κι εσείς. Στα χείλη με ένα κραγιόν φυσικό, όπως τα Kinda Sexy και το Shy Girl της Mac, ή αν προτιμάτε ένα lip-gloss σε φυσική απόχρωση τονίστε το χρώμα των χειλιών» καταλήγει η Ρούλα και σχολιάζει «Είναι ένα look all time classic. Δεν υπάρχει περίπτωση όποια το κάνει, να το κάνει λάθος και να βγει άσχημα φτιαγμένη και βαμμένη».