Εκστρατεία Ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία από την Αvon

Εκστρατεία Ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία από την Αvon

Η Ενδοοικογενειακή Βία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και η Avon κάνει το δικό της αγώνα ενάντια σε αυτή τη μάστιγα.

Μία συνεργασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, με τη χρηματοδότηση από την Avon των ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων της W.I.H Hellas, συνεχίζεται και στο πλαίσιο της Εκστρατείας ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία η Αvon Ελλάδας, είναι ο βασικός χορηγός των προγραμμάτων επανένταξης της W.I.N. Hellas. Σε αυτόν το αγώνα έχει τεθεί στόχοι και σκοποί, ώστε να βοηθηθούν οι γυναίκες να μιλήσουν και να ξεφύγουν από αυτό το τεράστιο πρόβλημα που πολλοί ακόμα θεωρούν «οικογενειακή υπόθεση» και για το οποίο φοβούνται να μιλήσουν.

Η Αvon και το Avon Foundation, στηρίζοντας την παγκόσμια Εκστρατεία, έχουν προσφέρει τεράστιο έργο σε όλο τον κόσμο, χρηματοδοτώντας προγράμματα, ξενώνες, ενημέρωση και πολλές άλλες ενέργειες που σκοπό έχουν να κλείσει ο κύκλος της Βίας μέσα στην Οικογένεια. Tο Avon Foundation, εγκαινιάζοντας ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, επέλεξε δέκα χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίες έλαβαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (60.000$), προκειμένου να ενισχυθούν οι σκοποί της Εκστρατείας.

Η W.I.N. Hellas, ήταν ένας από τους δέκα αυτούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, και μαζί με την Αvon Eλλάδος ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον ώστε να παραλάβει την τιμητική πλακέτα. H Μάντα Παπαδάκου, Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, παρέλαβε την πλακέτα για την τιμητική διάκριση απο την Andrea Jung, Πρόεδρο της Avon και την Πρέσβειρα του Avon Foundation Reese Witherspoon.

Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 2nd World Conference for Womens Shelters, ένα Παγκόσμιο Συνέδριο στο οποίο συγκεντρώθηκαν 1500 άτομα, κυρίως γυναίκες που στηρίζουν την Εκστρατεία ενεργά, δημιουργώντας και διοικώντας ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.Σε αυτό το συνέδριο υπήρχαν γυναίκες, δυνατές και γεμάτες αγάπη για το διπλανό τους, με ιστορίες που εμπνέουν, έτσι ώστε επιστρέφοντας οι άνθρωποι της Avon και της W.I.N. Hellas, να ξεκινήσουν με διάθεση και όρεξη να κάνουν νέες σημαντικές ενέργειες για αυτή την τόσο δύσκολη Εκστρατεία.

Πρώτος σταθμός είναι η δημιουργία μιας Πανελλαδικής γραμμής βοήθειας με ψυχολογική και νομική υποστήριξη για γυναίκες που βιώνουν τη βία μέσα στο σπίτι τους, για γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη. Έρχεται πολλή δουλειά να και μπορούμε όλοι να είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, να αποδεικνύουμε ότι η φωνή και η ψυχή της Ελλάδας είναι τεράστια και ότι ενωμένοι καταφέρνουμε απίστευτα πράγματα. Αγοράζοντας τα προϊόντα της ενδυνάμωσης μέσω των Αντιπροσώπων της Avon σε όλη την Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι τα έσοδα που συγκεντρώνονται αποδίδονται στους σκοπούς της Ενδοοικογενειακής Βίας, βοηθάμε λίγο ακόμη.

Παρακολουθήστε την Εκστρατεία της Avon και βοηθήστε. Μπείτε στο blog και μιλήστε ή μοιραστείτε τις ιστορίες σας www.avondomesticviolence.gr