Το σωστό μακιγιάζ της εποχής από την make-up artist Φωφώ Σγόντζου

Το σωστό μακιγιάζ της εποχής από την make-up artist Φωφώ Σγόντζου

Επιλέξτε χρώμα στα σωστά σημεία και αποφύγετε τα λάθη και τις υπερβολές των ημερών.

«Στα ρούχα υπάρχει αρκετό χρώμα αυτό το Πάσχα, οπότε ας κρατήσουμε το μακιγιάζ πιο ήσυχο με χρώμα και ένταση στα μήλα και στα χείλη και ας αφήσουμε ήσυχα μάτια. Δεν χρειάζεται να μοιάζουμε με τις λαμπάδες μας!» λέει η Φωφώ χαριτολογώντας. «Μπορεί η διάθεση μας να θέλει αλλαγή, αλλά είναι ακόμη νωρίς. Κάντε υπομονή και θα έχουμε αρκετό καιρό να σκουρύνουμε το make-up που φοράμε και να βάλουμε στα μάτια έντονο χρώμα που έρχεται με τις προσταγές του Καλοκαιριού.»

«Αυτές τις ημέρες ας ξεχάσουμε τα χειμωνιάτικα μακιγιάζ και ας περάσουμε σε μακιγιάζ φρέσκα, πιο καλοκαιρινά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ακόμη πολλές τερακότες και βγούμε πολύ μπρονζέ, γιατί μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχουμε μαυρίσει και θα φαίνεται μεγάλη διαφορά με το μπούστο» προτείνει η make-up artist Φωφώ Σγόντζου.

«Ας χρησιμοποιήσουμε ωραίες, γήινες αποχρώσεις σε ρουζ, όπως και ωραία κοραλλί και ροζ που θα μας δώσουν φρεσκάδα και θα μας κάνουν να φαινόμαστε πιο ξεκούραστες. Τερακότα μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε ελάχιστα στα μάγουλα και μόνο. Όχι σε όλο το πρόσωπο που μας κάνει να φαινόμαστε ηλιοκαμένες. Ας μείνουμε στο εφέ 'μας έχει δει λίγο ο ήλιος'. Αρκεί για τώρα» παρατηρεί.

«Κόκκινο και κοραλλί στα χείλη μπορούμε να βάλουμε ελεύθερα αρκεί να κρατήσουμε τα μάτια πιο άτονα με καλοσχηματισμένες βλεφαρίδες και φρύδια και απαλές σκιές σε μπεζ και φυσικά χρώματα σε ματ ή περλέ υφές. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε λεπτές γραμμές eyeliner –προσοχή όχι χοντρές χειμωνιάτικες, πιο λεπτές πλέον.» εξηγεί η Φωφώ και συμπληρώνει «Και αν είστε στην πρώτη σας νιότη φορέστε μάσκαρα με χρώμα. Ποτέ όμως με χρώμα και στο κινητό βλέφαρο μαζί. Επιλέξτε ένα από τα δύο.»